Aegon dierenverzekering

Aegon-logo

Contactgegevens
070 - 344 3210
supportdesk@aegon.nl
www.aegon.nl

Waarom een huisdierenverzekering van Aegon?

Scherpe prijzen zijn bij Aegon van groot belang. Zo is Aegon de aanbieder van de goedkoopste huisdierenverzekering voor honden en katten in onze vergelijker. Hiernaast is het al lange tijd een vertrouwd gezicht in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Hierdoor biedt het naast huisdierenverzekeringen, vele andere soorten verzekeringen aan.

De voordelen van Aegon

  • Goedkoopste huisdierenverzekeraar uit onze vergelijker
  • Kies zelf je dierenarts
  • Bekende Nederlandse verzekeraar
  • Elk honden- en kattenras is verzekerbaar

Over Aegon

Aegon is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dat is ontstaan uit een fusie van AGO en Ennia. Nu is het een bekende naam in de Nederlandse verzekeringsmarkt.

Aegon huisdierenverzekering

De huisdierenverzekering van Aegon is een verzekering die alleen gericht is op risico. Zo zijn erfelijke of aangeboren aandoeningen niet verzekerd, heb je geen keuze uit ziektekostenpakketten en kan je preventieve zorg niet aanvullend verzekeren. Wel heb je twee andere aanvullende verzekeringen, namelijk Reis en Crematie.

Vergoeding en eigen bijdrage

Met de Aegon Huisdierenverzekering worden onverwachte medische kosten voor je hond of kat vergoed tot een maximum van € 2.500,- per verzekeringsjaar.

De eigen bijdrage van Aegon is een percentage van 25% met een minimum van €25 per declaratie. Dit bedrag wordt ingehouden op je uiteindelijke uitbetaling.

Dekkingsoverzicht

De huisdierenverzekering van Aegon heeft geen keuze uit pakketten. Hieronder een vergoedingsoverzicht van het standaardpakket:

Behandelingen en vergoedingBasis
Verzekerd bedrag€ 2.500
Dierenartsconsult
Operaties en narcose
Medicatie
Opname en verblijf in dierenkliniek
Onderzoek inclusief MRI- en CT-scans
Euthanasie
Ziektekosten in EuropaX
GebitsbehandelingenX
Gedrags- en fysiotherapieX
Heup- en elleboogaandoeningen hondX
Erfelijke aandoeningenX
Preventieve zorgX
Chemo- en radiotherapieX
Aanschaf en plaatsen identificatiechipX
Castratie en sterilisatieX

Aanvullende dekkingen

Je kunt de basisverzekering van Aegon nog aanvullen met 2 aanvullende dekkingen: Reis en Crematie.

Reis

Met de aanvullende verzekering Reis is je huisdier naast Nederland ook binnen Europa en alle landen aan de Middellandse Zee verzekerd. Aegon vergoedt maximaal € 1.000 per verzekeringsjaar.

Crematie

De maximale vergoeding voor de crematie van je huisdier verschilt per soort:

  • Voor een hond krijg je maximaal € 150
  • Voor een kat krijg je maximaal € 100

Wachttijd en leeftijdsgrens

Na het afsluiten van de verzekering geldt een wachttijd van 30 dagen. Alle kosten als gevolg van ziekten en/of klachten in deze periode krijg je niet vergoed. Ook krijg je geen kosten vergoed voor behandelingen van kwalen die je huisdier voor het afsluiten al had. Je kunt bij Aegon honden en katten tot 6 jaar verzekeren.

Uitsluitingen

Aegon sluit naast de gebruikelijke uitsluitingen ook alle erfelijke aandoeningen uit. Dit zijn alle aangeboren aandoeningen en aandoeningen die zijn ontstaan tijdens de geboorte.

Declareren

De kosten van de dierenarts kan je eenvoudig zelf declareren via de website. Omdat je per declaratie € 25 betaalt, is het verstandig je nota’s op te sparen. De rekeningen die je indient, mogen maximaal één jaar oud zijn.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.