Het 3-in-1-pakket met internet, tv en vast bellen is populair. U kunt met een alles-in-een-pakket alle diensten onderbrengen bij één provider. U heeft dan één factuur en één aanspreekpunt, heel overzichtelijk. Een ander voordeel: 3-in-1 is goedkoper dan 3 losse abonnementen.

Aanbieders 3-in-1

Er zijn verschillende aanbieders van 3-in-1-pakketten. Denk aan KPN, Tele2, Telfort, UPC, Ziggo, Online.nl en XS4ALL. Niet alle providers zijn overal in Nederland beschikbaar. Met een postcodecheck ziet u in onze vergelijker snel bij wie u een 3-in-1-pakket kunt afsluiten.

3-in-1 vergelijken

De 3-in-1-pakketten kunnen sterk verschillen. De ene provider werkt met glasvezel en biedt hogere snelheden aan. De andere provider pakt juist uit met interactieve tv, veel (HD-)tv-zenders of lage beltarieven. Kijk goed welke extra’s worden geboden. Wilt u een gratis monteur, een draadloos modem, de mogelijkheid tot nummerbehoud? In onze vergelijker filtert u aanbieders op diverse zaken. Per provider zijn uitgebreide specificaties beschikbaar. Zo vergelijkt u de aanbiedingen ook op detail.

Internet

Providers bieden internet in het alles-in-een-pakket aan via ADSL (via de telefoonaansluiting), kabel of glasvezel. De snelste down- en uploadsnelheden zijn mogelijk via glasvezel. Bedenk goed welke internetsnelheid u nodig heeft. Gebruikt u internet alleen om te e-mailen, beperkt te surfen en te internetbankieren? Kies dan een lage internetsnelheid. Neem een hoge internetsnelheid als u een groot huishouden heeft of veelvuldig zware pdf-bestanden, foto’s, muziek of software downloadt.

Digitale tv

Tegenwoordig bevatten de meeste totaalpakketten digitale tv met een standaard pakket aan zenders. Meestal kunt u dit tegen een bepaald bedrag per maand uitbreiden met extra zenders, HD-tv of specifieke pakketten voor sport of film. Wilt u live tv pauzeren, programma gemist kijken en gebruik maken van ‘video on demand’? Neem dan een alles-in-een-pakket met interactieve tv.

Vast bellen

Vast bellen is voor veel consumenten een leuke bijkomstigheid in een 3-in-1-pakket. Bellen van vast naar servicenummers is voordelig en andere vaste bellers kunnen u goedkoop telefonisch bereiken. Meestal bevat een 3-in-1-pakket een basisabonnement bellen met een voordelig starttarief. Dit kunt u vaak uitbreiden met onbeperkt bellen.

2-in-1 of zelfs 4-1

Bij de meeste providers is ook een 2-in-1-pakket mogelijk. Handig als u geen behoefte heeft aan vast bellen. De korting is iets lager als u maar 2 diensten afneemt. Tegenwoordig zijn er bij sommige providers zelfs 4-in-1-pakketten (internet + bellen + tv + mobiel). U kunt dan uw 3-in-1-pakket uitbreiden met mobiel internet om onderweg op uw tablet of laptop te internetten. Wilt u niet vastzitten aan een abonnement voor mobiel internet? Kies dan voor prepaid internet en 3-in-1.

Internet, tv en bellen vergelijken

Internet, bellen en tv vergelijken doet u eenvoudig op Overstappen.nl. Vul in de vergelijker uw postcode en huisnummer in en u krijgt een overzicht van alle beschikbare internetaanbieders en aanbiedingen. Per aanbieding tonen wij het soort internet, de aanwezigheid van onbeperkt bellen en het aantal tv-zenders. Met onze overstapservice zit u geen dag zonder internet en behoudt u uw eigen telefoonnummer.