No-claimbeschermer

Veel autoverzekeraars bieden een no-claimbeschermer aan. Hiermee kan je jaarlijks één schadeclaim indienen, zonder dat je no-claimkorting omlaag gaat. Je kan dus ook kleine schades claimen zonder dat je meer premie gaat betalen. Je schadevrije jaren gaan overigens wel omlaag.

No-claimkorting blijft behouden

Met een no claimbeschermer is de drempel om schade te claimen lager omdat je no-claimkorting behouden blijft. Omdat je schadevrije jaren wel lager worden, is er een nadeel. Als je overstapt naar een andere verzekeraar moet je een veel hogere premie betalen. Overstappen naar een goedkope autoverzekeraar wordt hierdoor minder aantrekkelijk.

Stilstand no-claimkorting

Je kan per jaar maar een keer gebruik maken van de no-claimbeschermer. In het jaar dat je de schade claimt stijg je overigens niet in de no-claimkorting. De no-claimkorting blijft even stilstaan en het jaar na het schadejaar heb je dezelfde no-claimkorting.

Autoverzekeringen vergelijken

Bonusbescherming

Mensen die al in de hoogste trede van de bonus/malustabel zitten hebben al een extra bescherming (bonusbescherming). Bij een schade vallen ze wel terug in schadevrije jaren/tredes maar behouden ze dezelfde korting. Maken zij in hetzelfde verzekeringsjaar nog een keer autoschade dan kunnen zij hun no-claimkorting inzetten. Het aantal schadevrije jaren en dus het aantal tredes in de bonus-malluslader gaat wel omlaag. Maar zo voorkomen ze dat hun no-claimkorting een stuk lager wordt.

Autoverzekeringen vergelijken

Overstappen.nl biedt naast algemene informatie over je autoverzekering ook de mogelijkheid om in een paar klikken het merendeel van de autoverzekeraars in Nederland te vergelijken.