Ongevallen-inzittendenverzekering

Bij veel ongelukken blijft het niet beperkt tot materiële schade. Bestuurder en passagiers kunnen letsel tijdens een ongeluk oplopen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben, want de kosten van extra hulp, arbeidsongeschiktheid enzovoort kunnen behoorlijk oplopen.

Vaste uitkering bij ongevallen

Het maakt bij een ongevallen-inzittendenverzekering overigens niet uit of de schade door eigen schuld is ontstaan of niet. Een ongeval-inzittendenverzekering keert als volgt uit:

  • Overlijden: meestal een vast bedrag (bijv. € 15.000).
  • Invaliditeit: bij volledige invaliditeit geldt het maximale verzekerde bedrag voor invaliditeit. Bij gedeeltelijke invaliditeit gaat het om een percentage hiervan.

Extra vergoeding

De uitkering van een ongevallen-inzittendenverzekering is een extra schadevergoeding. Het is meestal een aanvulling op de vergoeding van een WA-verzekering. Er kunnen veel bijkomende gevolgen zijn bij een ongeluk. Een passagier of de bestuurder heeft bijvoorbeeld minder carrièremogelijkheden door het auto-ongeluk. Een extra uitkering kan dan prettig zijn.

Goedkope autoverzekering?

Autoverzekering vergelijken

Voor je kan nadenken over een eventuele ongevallen-inzittendenverzekering kies je eerst de autoverzekering die het voordeligst is voor jouw situatie. Op Overstappen.nl kan je in een keer meerdere autoverzekeraars in Nederland vergelijken. Blijkt je huidige autoverzekering niet meer de beste keuze te zijn? Overstappen is dan een goed idee.