Rechtsbijstandverzekering auto

Autorijden kan gepaard gaan met juridische conflicten. Je auto is bijvoorbeeld total loss en je bent het niet eens met de taxatie van de dagwaarde. Of je wilt schade aan je auto verhalen op een tegenpartij die niet wil meewerken. Met een rechtsbijstandverzekering sta je er niet alleen voor in dit soort conflicten.

De juiste rechtsbijstandverzekering

Wil je jeautoverzekering uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering? Let dan goed op de dekking. Krijg je alleen hulp bij het verhalen van schade op de tegenpartij? Of kan je ook bij je verzekering terecht als je een conflict hebt met de garage over een reparatie?

Verhaalbijstand

Met verhaalbijstand word je geholpen bij het verhalen van schade op de tegenpartij die is ontstaan na een ongeval. Onder schade wordt in dit verband verstaan:

  • Schade aan je auto, inclusief eventuele waardevermindering als gevolg van schade.
  • De redelijke kosten van huur van een vervangende auto.
  • Schade door vernieling of beschadiging van zaken die zich op of in het motorrijtuig bevonden op het moment van de schade, met uitzondering van de schade door diefstal.

Rechtsbijstand voor Motorrijtuigen

Een rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen is voertuiggebonden. Je wordt bijgestaan in juridische gevallen bij:

  • een geschil over strafvervolging.
  • het aantekenen van beroep tegen de invordering van je rijbewijs en/of de inbeslagneming van jouw auto of motor.
  • problemen rond een schadevergoeding.
  • een reparatie of zelfs de aanschaf van jouw auto of motor.

De rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen heeft dus niet alleen betrekking op de deelname aan het verkeer.

Goedkope autoverzekering?

Voorkom dubbel verzekeren

Als je een algemene rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten zit daar overigens vaak een module voor verkeer bij. Een aanvullende rechtsbijstandverzekering voor je auto is dan overbodig. In sommige gevallen kan je recht hebben op door de overheid gesubsidieerde rechtshulp. Dit hangt onder meer af van de hoogte van je inkomen.

Autoverzekering nodig?

Aanvullende verzekeringen sluit je af bij jouw autoverzekering. Wil je weten welke autoverzekering voor jou het meest geschikt is? Overstappen.nl vergelijkt in een keer het merendeel van de autoverzekeringen in Nederland. Ben je al voorzien van een autoverzekering? Controleer of je verzekering nog steeds de beste keuze is. Zo niet, dan is overstappen een goede stap.