Automerken

Welke autoverzekering past het beste bij mijn auto? Overstappen helpt je graag met het vinden van een autoverzekering die aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren. Daarom hebben wij de belangrijkste informatie over automerken voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je een goede keuze kunt maken. 

Heeft mijn automerk invloed op de premie van mijn autoverzekering?

De hoogte van de premie van je autoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Het automerk is één van die factoren die er voor kan zorgen dat je meer of minder premie betaalt voor je autoverzekering. Zo betaal je voor een Tesla vaak een hogere premie dan voor het automerk Kia.

Kleur van je auto beïnvloed premie

Ook de kleur van je auto speelt mee bij het bepalen van de premie voor je autoverzekering. Donkere auto´s zijn bijvoorbeeld minder goed zichtbaar, waardoor de kans groter is dat dat je betrokken raakt bij een verkeersongeval. Daarom betaal je voor zulke auto’s soms een hogere premie.

Waarom zijn sommige automerken duurder om te verzekeren dan anderen?

De premie van je autoverzekering wordt door autoverzekeraars vastgesteld met behulp van verschillende statistieken. Hoe hoger het risico op schade is hoe hoger de premie wordt vastgesteld door de verzekeraar. Hierbij kijken autoverzekeraars ook naar het schadeverleden van je auto. Aangezien een Volkswagen Golf een van de meest gestolen auto’s in Nederland is, zul je voor dit automerk een hogere premie moeten betalen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.