Seat autoverzekering

Heb je een Seat in je bezit? Dan ben je verplicht om – net als elke andere autobezitter in Nederland – minimaal WA verzekerd te zijn. Om je te helpen bij het kiezen van de best passende autoverzekering voor je Seat, vertellen wij je hier graag meer over.

Over Seat

In 1950 werd het Spaanse automerk Seat opgericht en in 1953 kwam de eerste Seat op de markt, de Seat 140. Seat kwam in 1983 naar Nederland en sinds 1993 hoort het merk bij Volkswagen. Volgens Seat zelf worden de auto’s van dit merk onderscheiden van de massa door de combinatie van Duitse en Spaanse technieken.

Seat autoverzekering

Seat modellen

Er zijn veel automodellen van Seat verschenen. We zetten de bekendste voor je op een rij.

  • Seat Tarraco
  • Seat AtecaSeat Mii electric
  • Seat Ibiza
  • Seat Nieuwe Leon
  • Seat Nieuwe Leon Sportstourer
  • Seat Arona

Dekkingen Seat autoverzekering

Wil je een Seat autoverzekering afsluiten, dan moet je een aantal keuzes maken. Zo moet je eerst weten welke dekking het beste is voor jouw Seat. Onder andere de leeftijd en de waarde van je auto spelen hierbij een rol.

  • WA: voor elke autobezitter in Nederland is de WA verplicht. Deze dekking dekt de schade die je met je Seat toebrengt aan een ander. De schade aan je eigen auto wordt niet vergoed.
  • WA+: deze dekking wordt ook WA+ Beperkt Casco genoemd. De WA+ dekt hetzelfde als de WA, plus ruit-, brand- of stormschade en diefstal.
  • All Risk: in aanvulling op de dekking van een WA+ verzekering, wordt met de All Risk verzekering ook schade aan je Seat vergoed door eigen schuld. All Risk is de meest uitgebreide dekking en je betaalt hier een hogere premie dan bij de andere twee dekkingen.

Autoverzekering voor mijn Seat

Heb je je keuze gemaakt voor welke dekking je voor je Seat autoverzekering wilt? Vul dan onze vergelijker in en je hebt binnen enkele minuten de beste deal voor jouw Seat autoverzekering. Deze kun je via de vergelijker ook eenvoudig afsluiten.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.