Aanvullende verzekeringen

Met een basisdekking wordt vooral schade aan of door je voertuig verzekerd. Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen waarmee ook aanverwante zaken gedekt worden. Denk bijvoorbeeld aan schade aan personen en eigendommen, juridische kosten en een no-claimbescherming.

aanvullende verzekeringen

Aanvullende inzittendenverzekeringen

Medepassagiers kunnen bij schade door ongevallen aanspraak doen op de WA-verzekering van de schuldige. Als bestuurder zijn jij en je eigendommen alleen verzekerd als je zelf geen schuld draagt. Ook bij overmacht of onduidelijkheid over schuld kan het verhalen van deze schade moeilijk zijn. Met een aanvullende inzittendenverzekering weet je zeker dat jij, je passagiers en alle eigendommen in de auto altijd verzekerd zijn. Er zijn twee verschillende inzittendenverzekeringen.

Ongevallen-inzittendenverzekering

Dit is een voordelige, maar beperkte optie. Na een ongeval zijn jij en je medepassagiers verzekerd bij blijvende invaliditeit of overlijden. De vergoeding is meestal een vast bedrag; dit bedrag ligt lager dan bij een schadeverzekering inzittenden.

Schadeverzekering inzittenden

Hierbij zijn niet alleen jij en je passagiers verzekerd bij een ongeval, maar ook bezittingen die in de auto aanwezig zijn. Daarnaast wordt bij deze verzekering een bedrag voor de daadwerkelijk geleden schade uitgekeerd. Dit bedrag krijg jij ook als je zelf schuldig bent aan het ongeval.

Aanvullende verzekeringen

Aanvullende rechtsbijstandverzekeringen

Niet iedereen is even welwillend als het op een schuldvraag aankomt. Daarom wil er weleens een juridisch geschil ontstaan na een aanrijding. Juridische kosten kunnen hoog oplopen. Daarom is een rechtsbijstandverzekering absoluut geen overbodige luxe. Heb je elders al een rechtsbijstandverzekering? Kijk dan even goed of de juridische kosten niet al gedekt zijn. Dubbel verzekerd zijn is natuurlijk zonde!

Verhaalsrechtsbijstand-verzekering

Een hele mond vol, maar eigenlijk heel simpel: met deze verzekering krijg je juridische hulp bij het verhalen van letsel- en autoschade. Je krijgt hulp bij het bewijzen van jouw onschuld en/of de schuld van een ander.

Rechtsbijstand voor motorvoertuigen

Deze verzekering biedt juridische hulp bij verschillende conflicten. Niet alleen bij een ongeval, maar ook bij conflicten met justitie over verkeersovertredingen. Heb je een conflict met je garage over reparatiekosten? Ook dan word je geholpen.

No-claimbeschermer

Het blijft een grote ergernis bij autoverzekeringen: de no-claimkorting. Elke schadeclaim leidt onvermijdelijk tot een hogere premie. Dit maakt de afweging tussen claimen en zelf betalen vaak lastig. Met de no-claimbeschermer kun je één keer per jaar schade claimen zonder daarna terug te vallen naar een hoge premie. Let wel: dit geldt alleen zolang je bij dezelfde verzekeraar blijft. Je schadevrije jaren gaan gewoon omlaag. Zo is een no-claimbeschermer ook een middel voor de verzekeraar om je in huis te houden.

Wanneer een aanvullende verzekering?

Waar de keuze voor een basisdekking vooral afhankelijk is van je voertuig, is de keuze voor aanvullende verzekeringen vooral aan jou. Je kunt bijvoorbeeld wel rekening houden met je eigen rijgedrag en de wegen waar je gebruikelijk op rijdt. Let ook nu weer goed op dat je niet dubbel verzekerd bent.

Aanvullende verzekeringen vergelijken

Bij Overstappen.nl vergelijk je basisdekkingen van autoverzekeraars. Tijdens je aanvraag kun je kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.