Autoverzekering zonder eigen risico

Wil je een autoverzekering zonder eigen risico afsluiten? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Het bedrag dat je bij schade zelf moet betalen, wordt het eigen risico genoemd. De voorwaarden die verzekeraars hanteren, verschillen per verzekeraar. Dus ook het eigen risico bedrag kan steeds weer anders zijn. Wat houdt het eigen risico in en hoe sluit je een autoverzekering af?

Eigen risico – Wat is het?

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen als je schade rijdt. Dit geldt alleen voor schade aan je eigen auto, niet voor schade die je veroorzaakt bij anderen. De verzekeraar kan een eigen risico verplichten, maar soms kun je ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. De hoogte hiervan bepaalt de verzekeraar als je een autoverzekering afsluit. Denk aan een bedrag tussen de honderd en honderdvijftig euro. Sluit je een hoger eigen risico af, dan krijg je meestal korting op je premie. Bij een aantal verzekeraars kun je terecht voor een autoverzekering waarbij je geen eigen risico hoeft te betalen.

Autoverzekering zonder eigen risico
Autoverzekering zonder eigen risico vergelijken

Dekking voor een autoverzekering zonder eigen risico

Als je een autoverzekering afsluit, dan kun je kiezen uit drie dekkingen:

WA-autoverzekering

 • Schade aan anderen is verzekerd;
 • Schade aan je eigen auto is niet verzekerd.

Beperkt casco autoverzekering

 • Schade aan anderen is verzekerd;
 • Schade die wordt veroorzaakt door storm, inbraak, brand, diefstal en natuur- en ruitschade is verzekerd.

All Risk autoverzekering

 • Schade aan anderen is verzekerd;
 • Schade die wordt veroorzaakt door storm, inbraak, brand, diefstal en natuur- en ruitschade is verzekerd;
 • Schade die wordt veroorzaakt door vandalisme of je eigen schuld is verzekerd.

Alleen bij de All Risk autoverzekering en de Beperkt casco autoverzekering (WA+) betaal je eigen risico. Deze betaal je per schade die je claimt. Je betaalt dus opnieuw als je een nieuwe schade hebt geclaimd. Bij de WA-autoverzekering betaal je sowieso geen eigen risico.

Hoge no-claim voor een autoverzekering zonder eigen risico

Een autoverzekering zonder eigen risico kan prima als je bereid bent om maandelijks wat meer premie te betalen. Ook een hoge no-claim korting kan hierbij een rol spelen. Als je een hoge no-claim korting hebt, dan heb je al premiekorting. Kies je zelf een eigen risico bedrag, dan valt deze automatisch ook lager uit als je een hoge no-claimkorting hebt.

Vrijwillig eigen risico

Bij een aantal autoverzekeraars betaal je verplicht een bedrag voor het eigen risico, maar soms kun je ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Kies je voor een hoger bedrag, dan word je door de verzekeraars “beloond” met een lagere premie per maand. Rijd je schade, dan moet je een gedeelte van dit schadebedrag wel zelf betalen. Vergelijk daarom altijd verschillende autoverzekeringen en de premies voor het eigen risico. Deze kunnen verschillen.

Eigen risico afkopen

Er is ook een mogelijkheid om je eigen risico af te kopen. Hierbij vergoedt de verzekeraar  het complete schadebedrag als je schade aan je auto hebt. Meestal is het eigen risico afkopen alleen mogelijk bij de All Risk autoverzekering. Rijd je nooit schade? Dan kun je beter kijken naar een autoverzekering met een hoger eigen risico.

Vergelijk en bespaar

Maak een goede vergelijking en je bent ervan verzekerd dat je een goedkope autoverzekering vindt. Houd hierbij altijd in je achterhoofd dat je met alleen de WA autoverzekering sowieso een autoverzekering zonder eigen risico hebt. Kies je voor All Risk of Beperkt casco, dan stellen een aantal verzekeraars het eigen risico verplicht. Al komen er steeds meer autoverzekeringen die geen of een vrijwillig eigen risico hanteren. De beste deals voor een autoverzekering vind je met onze vergelijker.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.