Autoverzekering zonder schadevrije jaren

Heb je net een auto in je bezit, dan heb je nog geen schadevrije jaren. Echter neemt de verzekeraar het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd wel mee bij het bepalen van de premie voor je autoverzekering. Hoe sluit je voordelig een autoverzekering zonder schadevrije jaren af? Wij geven je een uitgebreide uitleg en tips die je kunt gebruiken.

Schadevrije jaren – Wat zijn dit?

Schadevrije jaren zijn de jaren waarin je geen schade hebt geclaimd bij je verzekeraar. Voor elk jaar dat je geen schade claimt, ontvang je een nieuw schadevrij jaar. Als je wel schade claimt, dan verlies je ze juist. Bij het bepalen van de premie van je autoverzekering zijn de schadevrije jaren een van de factoren waar de verzekeraar naar kijkt.

Hoe worden schadevrije jaren opgebouwd?

De schadevrije jaren hangen samen met de zogenaamde bonus-malusladder. Elk jaar dat je een schadevrij jaar opbouwt, stijg je ook weer een trede op de bonus-malusladder. Met deze ladder wordt bepaald hoeveel premiekorting je ontvangt van de autoverzekeraar. Dus hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je op de ladder staat en hoe lager je premie wordt. Let er wel op dat elke verzekeraar een andere bonus-malusladder hanteert.

Korting autoverzekering zonder schadevrije jaren

Heb je voor het eerst een auto in je bezit? Dan heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Maar hoe sluit je dan toch voordelig een autoverzekering af? Maak gebruik van onderstaande tips.

Vergelijk en bespaar tot €175,- per jaar

Als je kijkt naar alle factoren die meespelen bij het bepalen van je verzekeringspremie – dus het type auto dat je rijdt, je woonplaats, je leeftijd en het aantal opgebouwde schadevrije jaren – is er niet één autoverzekering die eruit springt qua goedkope prijs. Logisch, anders verzekert iedereen zich bij dezelfde maatschappij.

Vergelijk daarom altijd meerdere verzekeringen. Hoe uitgebreider je de vergelijking maakt, hoe meer kans je hebt op een goedkopere premie. Ga naar onze vergelijker en vul je gegevens in. Binnen enkele seconden heb je een overzicht van alle autoverzekeringen. Zo zie je in één oogopslag waar je jouw auto het goedkoopst kunt verzekeren tegen de gewenste voorwaarden.

Autoverzekering zonder schadevrije jaren
Autoverzekering zonder schadevrije jaren vergelijken

Premie jaarlijks betalen in plaats van maandelijks

De meeste mensen voldoen de premie van hun autoverzekering maandelijks. Logisch, want de premie in één keer voldoen voor een heel jaar is een hap uit je budget. Let er wel op dat er door verzekeraars vaak een toeslag wordt gehanteerd als je de premie maandelijks voldoet.

Heb je geld beschikbaar, overweeg dan om de premie voor je autoverzekering in één keer te betalen voor een heel jaar. Zo bespaar je tot enkele procenten op je jaarpremie, wat neerkomt op tientallen euro’s.

Dekking die het beste bij je past

Een voordelige autoverzekering zonder schadevrije jaren afsluiten is lastig, maar niet onmogelijk. Je hebt altijd de keuze uit drie dekkingen, waarbij de WA het goedkoopste is en de All Risk autoverzekering het duurste:

Heb je een auto die ouder is dan 5 jaar, dan heb je waarschijnlijk genoeg alleen de WA en betaal je dus de meest voordelige premie. Met de All risk autoverzekering ben je ook gedekt tegen onder andere een total loss verklaring van je auto. Hier betaal je echter wel een stuk meer voor.

Overweeg een hoger eigen risico

Soms pakt het voordelig uit als je kiest voor een hoger eigen risico. Met een hoger eigen risico is je autoverzekeringspremie namelijk lager. Heb je geen vrijwillig risico, dan valt de premie van je autoverzekering automatisch hoger uit.

Als je kiest voor een hoger eigen risico en er ontstaat schade, dan draai je wel deels zelf op voor de schade in plaats van de verzekeraar. Maar je hebt dit bedrag de afgelopen maanden met een lagere premie dan wel bespaard.

Krijg je in zijn geheel niet te maken met schuldschades, dan heb je sowieso voordeel van een hoger eigen risico voor je autoverzekering zonder schadevrije jaren. Overweeg dus altijd de optie van een hoger eigen risico.

Kun je je verzekeren met negatieve schadevrije jaren?

Als je een schade claimt en je hebt nog niet zoveel schadevrije jaren opgebouwd, dan kan dit leiden tot een negatief aantal schadevrije jaren oftewel een malusregistratie. Met een malusregistratie word je niet automatisch door elke verzekeraar geaccepteerd.

Ook bij Overstappen.nl is het niet mogelijk om een autoverzekering af te sluiten met negatieve schadevrije jaren. Maar als je ons belt, kunnen we samen kijken naar je persoonlijke situatie en daar een passende oplossing voor creëren .

Voordelige autoverzekering zonder schadevrije jaren

Het is moeilijk om direct aan te geven wat de voordeligste autoverzekering zonder schadevrije jaren is. Naast het aantal opgebouwde schadevrije jaren kijkt de verzekeraar naar nog meer factoren bij het bepalen van de premie van je autoverzekering:

 • Je leeftijd;
 • Waar je woont: in een stad is er meer kans op ongelukken en de verzekeraar ziet dit dan ook als meer risico. Hierdoor wordt de premie van je autoverzekering weer hoger.
 • Het type auto dat je in je bezit hebt.

Vergelijk daarom altijd meerdere autoverzekeringen op basis van jouw persoonlijke gegevens. Zo kun je kijken wat voor jou de voordeligste autoverzekering zonder schadevrije jaren is.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.