Wat is slimverzekeren?

Wil je een autoverzekering afsluiten, dan lopen de kosten hiervoor soms flink op, vooral als je nog jong bent en weinig rijervaring hebt. Daarom is slimverzekeren een goed idee. Dit doe je door een objectieve, onafhankelijke en betrouwbare vergelijking te maken. Overstappen.nl helpt je hierbij.

Autoverzekeringen vergelijken = Slimverzekeren

Steeds meer vergelijkingswebsites vinden hun weg in de digitale wereld. Zo kun je onder andere autoverzekeringen eenvoudig en snel online vergelijken en afsluiten. Met een vergelijking zie je exact hoeveel premie je per maand bespaart in vergelijking met een andere autoverzekering. Je kunt terecht op de website Slimverzekeren, maar wil je een echt uitgebreid aanbod en scherpe premies van autoverzekeringen, kijk dan op Overstappen.nl.

Slimverzekeren

Vergelijker Overstappen.nl is eenvoudig in het gebruik

Wij vinden dat iedereen het recht heeft om de beste verzekering af te kunnen sluiten voor een goede prijs. Daarom is onze vergelijker eenvoudig in het gebruik en krijg je bijzonder snel een overzicht van de verschillende aanbieders, waaronder autoverzekeraars. Ook zijn er filters toegevoegd, die je zelf kunt instellen zodat ze aansluiten op jouw specifieke wensen voor een autoverzekering. Als dat geen slimverzekeren is!

Vergelijk je autoverzekering

Slimverzekeren – Welke dekkingen zijn er?

Het wordt soms onderschat hoeveel geld je kunt besparen met een uitgebreide vergelijking van autoverzekeringen. Overstappen.nl neemt een groot aantal verzekeraars mee in de vergelijking, zodat je objectieve resultaten te zien krijgt. Wil je slimverzekeren, dan moet je ook weten welke dekkingen er zijn. Zo weet je waar je op moet letten als je een vergelijking maakt. De drie dekkingen zijn:

 • WA-autoverzekering
 • Beperkt casco autoverzekering
 • All Risk autoverzekering

WA-autoverzekering

De WA-autoverzekering is verplicht voor elke Nederlandse autobezitter. Als je goedkoop en slim wilt verzekeren voor een goede prijs, dan past dit waarschijnlijk het beste bij jou. Met de WA dekking ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan andere weggebruikers.

Beperkt casco autoverzekering

De Beperkt casco autoverzekering (WA+) past goed als je een auto hebt die tussen de 6 en 10 jaar oud is. Je bent hiermee verzekerd voor:

 • Schade die je toebrengt aan andere weggebruikers
 • Schade aan je eigen auto (deels) bij een aantal oorzaken door onmacht zoals natuurschade

All Risk autoverzekering

Een All Risk autoverzekering (WA Casco) is verstandig als je een auto hebt die ouder is dan 10 jaar. Deze dekking is meestal twee keer zo duur als de Beperkt Casco autoverzekering, maar ook dubbel zo uitgebreid. Je bent namelijk verzekerd voor:

 • Schade die je toebrengt aan andere weggebruikers
 • Schade aan je eigen auto (deels) bij een aantal oorzaken door onmacht zoals natuurschade
 • Schade die je zelf hebt veroorzaakt
 • Schade aan je auto door invloed van buitenaf

Als je je gegevens in de vergelijker van Overstappen.nl hebt geplaatst, dan krijg je uiteraard ook een advies over welke dekking het beste bij jou past.

Maak een vergelijking van autoverzekeringen

Op Overstappen.nl kun je naast autoverzekeringen nog veel meer soorten verzekeringen vergelijken. Denk aan zorgverzekeringen en uitvaartverzekeringen. Wil je slimverzekeren voor een goede prijs, dan zit je dus goed op dit vergelijkingsplatform. Plaats je gegevens in de autoverzekeringsvergelijker en je vindt eenvoudig en snel de – goedkoopste – autoverzekering die aansluit op jouw wensen en behoeften.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.