Aansluit- en transportovereenkomst

Een aansluit- en transportovereenkomst (ato) is de overeenkomst tussen een gebruiker van een energie-aansluiting en een energieleverancier. In de aansluitovereenkomst staan de aansluitvoorwaarden en de specifieke technische en commerciële voorzieningen vermeld die van toepassing zijn op het netaansluitpunt.

Aansluitovereenkomst afsluiten

In de aansluitvoorwaarden staan de technische en operationele voorwaarden waaraan de netbeheerder en de aangeslotene op het energienet moeten voldoen. De aansluit- en transportovereenkomst wordt door de energieleverancier namens de netbeheerder afgesloten, als je je (als kleinverbruiker) aanmeldt of als je naar een nieuw adres verhuist.

Energieleverancier is aanspreekpunt

De energieleverancier informeert je namens de netbeheerder over de ATO en de algemene voorwaarden. In het verleden, voor de invoering van het nieuwe marktmodel in 2013, moest je zelf een aparte overeenkomst afsluiten met de netbeheerder.

 
[esos-chat]

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.