Beveiliging WiFi

Bij het aansluiten van je draadloos modem en opzetten van een draadloos WiFi-netwerk kun een beveiligingsmethode kiezen. Er zijn verschillende manieren om een WiFi-netwerk te beveiligen. Dit kan bijvoorbeeld met WPA-encryptie of MAC-filtering.

Beveiligingscodes

Door gebruik te maken van beveiligingscodes krijgt niemand anders toegang tot de verbinding. Een beveiligingscode bestaat uit een reeks cijfers/letters die zowel in het modem als in de computer moet worden ingesteld.

WPA-encryptie

Ten eerste kun je gebruikmaken van encryptie van je draadloze internet. Hierdoor worden alleen gegevens tussen je draadloos modem en de computer verstuurd. De meest modems zijn beveiligd met een beveiligingscode (WPA/WPA2). WPA-encryptie is de beste beveiligingsmethode voor je netwerk. Bij WPA-encryptie zijn er verschillende encryptiesleutels die wisselen om de 4 seconden. Bij WEP, de voorganger van WPA, werd de data met slechts 1 encryptiesleutel beveiligd.

MAC-filtering

Een andere mogelijkheid voor het beveiligen van de draadloze verbinding is het gebruikmaken van MAC-filtering. Hierbij geef je alleen nog bepaalde specifieke adressen (apparaten) toegang tot je draadloze netwerk. Elk apparaat heeft een uniek MAC-adres wat hiervoor gebruikt kan worden.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.