Borgstelling

Borgstelling wil zeggen dat autoverzekeraars de borg betalen om verzekerden vrij te krijgen die in het buitenland worden vastgehouden voor bijvoorbeeld een auto-ongeluk.

Autoverzekeraars verstrekken een waarborgsom wanneer een overheidsinstantie borg eist voor bijvoorbeeld vrijlating van de verzekerde van het motorrijtuig of voor teruggave van een in beslag genomen motorrijtuig. De waarborgsom bedraagt bij de meeste autoverzekeraars maximaal € 50.000.

Een auto-ongeluk in het buitenland

Als je bijvoorbeeld in het buitenland een ernstig auto-ongeluk veroorzaakt, kan de politie besluiten je op te pakken of je auto in te nemen. Het kan zijn dat de politie dan een borgsom eist voordat je wordt vrijgelaten of je je auto terugkrijgt. De meeste autoverzekeraars staan in dit soort gevallen borg voor je en schieten het gevraagde geldbedrag voor. Dit principe heet borgstelling. Nadien moet je het geldbedrag wel terugbetalen aan je autoverzekeraar.

Hoogte borgstelling

De meeste autoverzekeraars hanteren een borgstelling van € 50.000. Er zijn echter ook autoverzekeringen die maar voor iets meer dan € 10.000 borg staan. Kijk je polisvoorwaarden erop na.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.