Draadloos modem

Een draadloos modem is een apparaat dat draadloos internet in je huis mogelijk maakt. Het is niet meer nodig om bijvoorbeeld een computer met een kabel op de modem aan te sluiten. Je hebt overal in huis, op tablets, smartphone, laptop of pc, toegang tot het draadloze internet.

Beveiliging draadloos modem

Eigenschappen van een goede draadloze modem zijn snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Een belangrijk aandachtspunt van een draadloos modem is de beveiliging. Als je modem niet goed beveiligd is, kan de internetverbinding door kwaadwillenden worden misbruikt.

Modem zonder draadloos internet

Als je een modem zonder draadloze functie hebt, kun je er een draadloze router naast gebruiken. Zo kun je toch gebruikmaken van het gemak van draadloos internet.

Wat is een modem?

Een modem is een apparaat dat informatiesignalen zo omzet dat het over het internet kan worden getransporteerd. Een modem is meestal een los apparaat dat via een kabel of draadloos wordt aangesloten op een computer. De naam modem komt van de functie die het heeft: modulator/demodulator. Een modem maakt data gereed voor verzending over een netwerk en na ontvangst weer bruikbaar voor verwerking op een computer.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.