E-mail

E-mail is het elektronisch versturen van een boodschap. De meeste mensen sturen korte berichten, enkele zinnen of alinea’s per e-mail. Het is ook mogelijk om bestanden, ook wel attachments genoemd, aan het bericht toe te voegen. De term e-mail is de afkorting voor electronic mail, of te wel elektronische post.

Ontstaan van e-mail

Ray Tomlinson verstuurde de eerste e-mail. Het lukte hem om een boodschap te versturen van de ene computer naar de andere computer. Hij gebruikte het @-teken (apenstaartje) om aan te geven dat de boodschap naar een andere computer moest worden gestuurd.

Populariteit e-mail

Elke dag sturen internetgebruikers elkaar miljarden boodschappen per e-mail. Wereldwijd, maar vooral in de westerse landen gebruikt vrijwel iedereen e-mail. Door de opkomst van e-mail worden minder kaartjes en brieven per post verstuurd en groeit dagelijks het aantal mailings in de wereld.

Webmail

Webmail is een manier om direct op internet, zonder een geïnstalleerd e-mailprogramma als outlook, je email te bekijken, te beantwoorden en door te sturen. Webmail wordt vaak geleverd in combinatie met een e-mailadres bij een nieuwe internetaansluiting. Het e-mailadres bevat dan de naam van de internetprovider. Naast alle internetaanbieders zijn er de volgende bekende webmailaanbieders:

  • Google Mail (Gmail)
  • MSN Hotmail)
  • Yahoo Mail

Als je een webmailadres gebruikt ben je nooit afhankelijk van je internetprovider. Je kunt altijd overstappen zonder dat je e-mailadres vervalt.

E-mailalias

Een emailalias is een e-mailadres dat binnenkomende e-mails automatisch doorstuurt naar je hoofd-e-mailadres. Je kunt deze extra e-mailadressen zelf aanmaken.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.