Extra groene energie

In onze energievergelijker is het mogelijk een filter voor ‘extra groene energie’ aan te zetten. Deze benaming hanteert Overstappen.nl voor producten van energieleveranciers die hoog scoren in het onderzoek ‘duurzaamheid elektriciteitsleveranciers’.

Onderzoek naar duurzaamheid

Zes onafhankelijke en maatschappelijke organisaties; de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Wereld Natuur Fonds, WISE en Natuur en Milieu hebben onderzoek gedaan naar duurzaamheid onder 37 Nederlandse energieleveranciers. Het onderzoek beoordeelt de energieleveranciers op vier verschillende onderdelen van de bedrijfsvoering door ieder onderdeel een score op duurzaamheid te geven.

Verschillende bedrijfsonderdelen

extra groene energieVoor elk van deze onderdelen is onderzocht om welke brandstoffen/technieken het gaat; de duurzaamheid is afhankelijk van de gebruikte energiebronnen en de gebruikte techniek om stroom op te wekken. Hierbij is gelet op de uitstoot van CO2 per eenheid (kWh) en op diverse andere duurzaamheidskenmerken zoals effecten op biodiversiteit, radioactiviteit (milieuproblemen en onveiligheid), uitstoot van fijnstof en uitputting van grondstoffen. De minst duurzame bronnen en technieken kregen een lage beoordeling en de meest duurzame een hoge beoordeling.

Consumenten krijgen meer macht

Consumenten krijgen steeds meer macht en kunnen daarmee een bijdrage leveren aan de transitie naar duurzame energie. Steeds meer energieleveranciers bieden échte groene energie waardoor overstappen naar een groen energiecontract een kleine moeite is met een groot effect op het milieu. Door middel van een overstap naar een groen product:

  • Investeer je direct in groene stroom;
  • Geef je een duidelijk signaal af naar de vervuilende energiereuzen.

Extra groene energie filter

Om een energieproduct af te nemen bij een energieleverancier die een actieve bijdrage levert aan de energietransitie vink je het filter ‘extra groen’ aan. Hiermee worden uitsluitend stroomcontracten getoond die afkomstig zijn uit duurzame energiebronnen. Met onze extra groene energie filter kun je zowel op basis van prijs als op duurzaamheid energieleveranciers vergelijken.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.