Glasvezel

Glasvezel is een zeer snelle vorm van breedbandinternet waarbij consumenten een eigen aansluiting krijgen tot in de meterkast van hun woning. Een andere termen voor glasvezel is het Engelse ‘Fiber’. Verder wordt de afkorting FttH veel gebruikt. Dit staat voor ‘Fiber to the Home’.

Supersnel internet

Glasvezel kan aan de consumentenmarkt een internetsnelheid van 500 Mb aanbieden. De beperkingen qua snelheid liggen op dit moment bij het modem en niet bij de netwerkverbinding. Een modem die hogere snelheden aankan is beschikbaar maar wordt nog niet toegepast vanwege de hoge kosten en nog niet bestaande diensten.

Samenwerking andere apparaten

Glasvezel wordt op dit moment hoofdzakelijk lokaal aangeboden. Bij beschikbaarheid in een woning werkt het goed samen met bestaande apparatuur. Enkele uitzonderingen zijn ISDN-apparatuur en digitale-tv-kastjes (set-top-box) van kabelaanbieders. Deze zijn meestal niet bruikbaar op het glasvezel netwerk.

Lees meer over Glasvezel

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.