Hotspot

Een hotspot is een locatie die toegang geeft tot draadloos internet (WiFi). Afhankelijk van de locatie is dit soms gratis en anderen keren moet je hiervoor betalen. Er zijn 2 soorten hotspots die het meest voorkomen: in eigen beheer of van een provider.

Hotspots in eigen beheer

Bij hotspots in eigen beheer gaat het vaak om particulieren of bedrijven die bereid zijn op een bepaalde locatie toegang te geven tot internet. Op veel locaties tref je ook hotspots aan van providers van mobiele telefonie zoals T-Mobile, KPN en andere partijen, waarvoor een eenmalige vergoeding of abonnement nodig is om van het netwerk gebruik te maken.

Hotspots van een provider

Op de betaalde hotspots krijg je vaak een inlogpagina zodra je verbinding maakt met het netwerk. Hier log je in om te kunnen internetten. De inloggegevens krijg je vaak via een kraskaart of bonnetje op de locatie waar de hotspot zich bevindt.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.