Installatie

De installatie van ADSL- en kabelinternet is tegenwoordig zeer eenvoudig. In de loop van de jaren zijn alle handelingen hiervoor steeds makkelijker geworden. De meest aanbieders bieden daarom een gratis doe-het-zelf pakket waarin alle benodigdheden worden aangeboden.

Doe-het-zelf-pakket

Het doe-het-zelf-pakket is een pakket met benodigdheden (modem, kabels en handleiding) waarmee je zelf thuis internet kunt installeren. Bijna alle internetabonnementen worden geleverd met een doe-het-zelf-pakket.

Hulp bij installatie

In de meeste gevallen kun je de helpdesk bellen als het niet lukt om een installatiepakket aan te sluiten. Indien nodig wordt er een afspraak met een monteur gemaakt. Deze service wordt ook wel installatiegarantie genoemd. Sommige providers bieden ook een betaalde installatie door een monteur. Dit kost vaak tussen de € 50 en € 100.

Gratis installatie

Een aantal internetaanbieders biedt gratis installatie door een monteur aan. Soms is dit een standaard dienst voor nieuwe klanten, in andere gevallen gaat het om een speciale actie.

Wensen voor installatie

Je kunt tijdens het bestelproces aangeven of je van het gratis doe-het-zelf-pakket of een monteur wilt gebruikmaken.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.