ISDN

ISDN is een vorm van digitale telefonie en staat voor Integrated Services Digital Network. In tegenstelling tot analoge telefonie is er bij ISDN digitale signaaloverdracht van centrale tot aan de telefoon. Hierdoor kunnen over een aansluiting meerdere telefoniekanalen aangesloten worden.

Verschil met analoge telefonie

ISDN is een vorm van digitale telefonie die een betere kwaliteit biedt dan telefonie via het analoge netwerk. Het grootste verschil met een analoge aansluiting is de digitale signaaloverdracht van centrale tot aan de telefoon. Hierdoor kunnen meerdere telefoniekanalen worden aangeboden en wordt het mogelijk om tegelijk te internetten en bellen.

ISDN-2

De ISDN-lijn zoals deze gebruikt wordt in de consumentenmarkt heet ISDN-2. Deze 2 lijnen kunnen geheel onafhankelijk van elkaar gebruikt worden voor telefonie, faxlijn, dataoverdracht of dit alles tegelijk. ISDN was erg populair in de jaren 90, maar is in de afgelopen jaren ingehaald door ADSL als technologie om tegelijk te internetten en te bellen. Voor telefonie-doeleinden is de techniek echter nog erg goed bruikbaar. In de zakelijk omgeving wordt nog veel gebruik gemaakt van een ISDN-30 verbinding.

Tegelijk internetten en bellen

Veel mensen hebben ISDN aangeschaft om bereikbaar te zijn tijdens het internetten. Als je overstapt naar een abonnement met internet + bellen blijf je dit voordeel behouden. Je kunt dan internetten op hoge snelheid en tegelijk bellen en bereikbaar zijn voor telefoontjes van buitenaf.

Internet via een ISDN-lijn

Niet alle aanbieders kunnen ADSL-internet leveren over een ISDN-lijn. Het best kun je aan KPN vragen om je ISDN-lijn om te zetten naar een analoge lijn. Je kunt ook je ISDN via KPN behouden en internet aanvragen via glasvezel of kabel. Bij internet via kabel of glasvezel is er een speciale aansluiting. Deze kan lopen naast je huidige ISDN-aansluiting.

Speciaal modem

Voor het goed verwerken van je order moet er een modem geleverd worden die geschikt is om op ISDN te werken. Geef tijdens je aanvraag aan dat je op dit moment al een ISDN-lijn hebt. Dan wordt dit bij je aanvraag meegestuurd naar je nieuwe provider.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.