Kentekencard

De kentekencard is het nieuwe kentekenbewijs in bankpasformaat. De kentekencard is vanaf 2014 ingevoerd. Naar verwachting zijn tegen 2019 alle papieren kentekenbewijzen vervangen door de kentekencard. De card is handiger in gebruik en moeilijker te vervalsen. 

Invoeren kentekencard

Nieuwe voertuigen krijgen direct de kentekencard. Andere voertuigen krijgen de card pas bij een wisseling van eigenaar. Het pasje beschikt over een chip met alle gegevens van de auto en het Certificaat van Overeenkomst (geboortebewijs RDW). De nieuwe card helpt de RDW om kentekenfraude tegen te gaan. De informatie op de chip is niet meer aan te passen en de wordt centraal afgegeven.

 

Tenaamstellingscode

De aanvrager van de kentekencard krijgt een zogenaamde tenaamstellingscode. Deze cijfercombinatie heeft de nieuwe eigenaar van een auto nodig om de auto op zijn naam te zetten bij het overschrijfpunt. De nieuwe eigenaar van de auto krijgt een tenaamstellingsverslag mee waarmee een nieuwe autoverzekering kan worden afgesloten. 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.