Nachttarief elektriciteit

Het nachttarief elektriciteit is het lagere stroomtarief dat energieleveranciers rekenen voor de levering van elektriciteit in de nacht en in het weekend (tijdens de daluren). Wil je gebruikmaken van een dagtarief (tijdens piekuren) en nachttarief, dan heb je een dubbele elektriciteitsmeter nodig.

Dubbele energiemeter

Op je elektriciteitsmeter lees je de meterstanden af. Er zijn verschillende soorten meters, zoals een dubbele meter. Deze registreert het elektriciteitsverbruik overdag (tegen dagtarief) en ’s nachts en in het weekend (tegen nachttarief). Omdat er ‘s nachts minder vraag is naar energie, is het nachttarief lager.

Wanneer loont een nachttarief?

Neem je met name in de late avond en nacht elektriciteit af? Dan kun je met een dubbele meter met een dag- en nachttarief besparen op je energierekening. Kijk wel goed na hoe laat ’s avonds het nachttarief ingaat.

[esos-author-bio title=”Daniëlle” author_email=”daniëlle@overstappen.nl” author_img=”/assets/Danielle.png”] Daniëlle helpt dagelijks overstappers via mail, telefoon en sociale media. “Heb je een dubbele meter en verbruik je vooral in de nacht en de weekenden? Kies dan het dubbeltarief.”[/esos-author-bio]

Laaguren

Laaguren zijn de daluren waarin energieleveranciers een lager tarief berekenen voor het leveren van energie. De daluren zijn meestal tussen 23:00 uur en 7:00 uur op werkdagen en de uren in het weekend. Energieleveranciers hanteren verschillende soorten tarieven die gekoppeld zijn aan bepaalde tijden:

  • Normaaltarief, doorgaans tussen 07:00 en 23:00 uur op werkdagen
  • Laagtarief (ook wel nachttarief genoemd), overige uren

Omdat de belasting van het elektriciteitsnet in de daluren lager is, kan een lager tarief gevraagd worden. Om gebruik te maken van de voordelige laaguren heb je een dubbele energiemeter nodig.

[esos-chat]

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.