Netwerkkaart

Een netwerkkaart is hardware die het mogelijk maakt om een computer aan te sluiten op internet of een netwerk van computers. Je installeert een netwerkkaart in de computer. Vervolgens verbind je de computer met bijvoorbeeld een UTP-kabel met een netwerk of modem/router.

Typen netwerkkaarten

Er zijn verschillende typen netwerkkaarten die je specifiek voor je computer kunt gebruiken. Zo zijn er ook netwerkkaarten die draadloos internet ondersteunen. Wil je geen netwerkkaart inbouwen in je computer en heb je een draadloos modem? Dan kun je een USB-adapter gebruiken. Deze kun je aansluiten op een vrije USB-poort. Deze USB-adapter maakt dan contact met het draadloze modem.

In het moederbord ingebouwd

Tegenwoordig is de techniek van een netwerkkaart standaard ingebouwd in het moederbord, waardoor het inbouwen van een netwerkkaart niet meer nodig is.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.