Noodenergieleverancier

De noodenergieleverancier is de leverancier die de energielevering van een andere energieleverancier overneemt als deze in nood (bijvoorbeeld faillissement) verkeert. Gaat een elektriciteits- of aardgasleverancier failliet? Dan kan het voorkomen dat deze geen energie meer kan leveren. In Nederland is het zo geregeld dat een faillissement niet kan leiden tot een stroomafsluiting.

Wettelijke regeling

Er is wettelijk besloten dat de landelijke netbeheerders een regeling treffen als een energieleverancier in nood komt. Gaat bijvoorbeeld een energieleverancier failliet dan worden andere energieleveranciers ingeschakeld om elektriciteit of aardgas te leveren: de noodenergieleverancier(s).

Tijdelijke oplossing

De noodenergieleveranciers leveren aan de kleinverbruikers. In de tussentijd kan de kleinverbruiker op zoek gaan naar een andere energieleverancier en energieleveranciers vergelijken. Voldoet de noodenergieleverancier aan de wensen van de verbruiker? Dan kan de verbruiker natuurlijk ervoor kiezen om bij de noodenergieleverancier te blijven.

[esos-chat]

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.