Oorspronkelijke cataloguswaarde

De oorspronkelijke cataloguswaarde van je auto is het bedrag inclusief afleveringskosten en eventuele opties ‘Af Fabriek’ (in de fabriek gemonteerd). De cataloguswaarde is van belang bij total loss of diefstal of voor de ‘bijtelling’ als je een auto van de zaak privé gebruikt.

Auto gestolen of total loss

Als je nieuwe auto in het eerste jaar total loss raakt of wordt gestolen, keren de meeste autoverzekeraars 1 (soms ook 2 of 3 jaar) de nieuwwaarde uit. De nieuwwaarde is de oorspronkelijke cataloguswaarde of het exacte aanschafbedrag van de auto (afhankelijk van de autoverzekeraar)

Auto van de zaak

Rijd je een auto van de zaak die je ook privé gebruikt? Je werkgever voert dan een verrekening door omdat je hier privé profijt van hebt. Het voordeel van privégebruik wordt berekend als een bepaald percentage van de catalogusprijs.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.