Opzegtermijn

De opzegtermijn is de periode tussen de dag waarop je een contract of abonnement opzegt en de dag waarop de overeenkomst daadwerkelijk eindigt. De meeste aanbieders hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt overigens pas opzeggen na de contractvervaldatum.

De opzegtermijn en contractduur van internet, telefonie en digitale-tv-abonnementen vind je in onze vergelijker, onder de uitgebreide productinformatie.

Looptijd contract

De meeste abonnementen of totaalpakketten hebben een looptijd van 1 of 2 jaar. Bij acties met bijvoorbeeld een gratis cadeau, geldt meestal een looptijd van 2 jaar. Na afloop van het het contract is er een opzegtermijn van maximaal 1 maand. Heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan geldt ook maximaal 1 maand opzegtermijn. Je contract wordt dan elke keer automatisch verlengd met 1 maand.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.