Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekeringbegrippen

« Naar Begrippen

Premie

De zorgpremie is een bedrag dat een verzekerde betaalt voor een verzekering, bijvoorbeeld de zorgverzekering. Een premie wordt in de meeste gevallen periodiek voldaan.

Bij de zorgverzekering moet een maandelijks bedrag aan premie worden overgemaakt aan de zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars mogen zelf de hoogte van de premies van de basisverzekering en aanvullende zorgverzekering bepalen. De inhoud van de basisverzekering wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld.

Premiekorting

Premiekortingen zijn mogelijk via collectieve contracten. Hierin maakt de zorgverzekeraar afspraken met werkgevers of andere type organisaties om collectief werknemers of personen te verzekeren. Deelnemers krijgen bij deelname een korting tot 10% op hun basispremie. Ook het kiezen voor een hogere bijdrage van het eigen risico en betaling per kwartaal, halfjaar of jaar kan een premiekorting opleveren.

Waarom zorgverzekering 2019 vergelijken?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2019 veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekeringen vergelijken