Premierestitutie

Wat is premierestitutie?

Premierestitutie is het terugbetalen van premie door de zorgverzekeraar als je geen gebruik hebt gemaakt van zorg. 

No-claim korting

De premierestitutie komt ook wel voor in de vorm van no-claim korting. Voorheen was het zo dat als je een heel jaar geen vergoedingen claimde bij je verzekeraar je een deel van je premie terugkreeg of korting opbouwde voor je zorgverzekering van het jaar erop.

Geen premierestitutie meer

Vanaf 2017 wordt premierestitutie niet meer aangeboden door zorgverzekeraars. Nóg meer reden dus om goed te kijken naar welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Verschil restitutiepolis en premierestitutie

De restitutiepolis en premierestitutie zijn twee verschillende dingen. De restitutiepolis is een vorm van verzekering welke inhoudt dat je vrije artsenkeuze hebt bij het kiezen van een zorgverlener, de premierestitutie gaat over een compensatie of beloning als je geen gebruik maakt van de zorg. Deze moeten niet met elkaar verward worden.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.