Router

Een router is een apparaat om een internetverbinding te splitsen en toegankelijk te maken op meerdere computers. Daarnaast kan met een router een netwerk beveiligd worden tegen hackers.

Internet splitsen

Met een router is het mogelijk om met meerdere computers, laptops en tablets, overal in en om het huis, draadloos te internetten. In het verleden werd een router vooral gebruikt om de internetverbinding te splitsen. Met behulp van netwerkkabels konden dan meerdere computers op internet. Dit zorgde voor veel kabels door het huis.

Snelheid

De nieuwste routers werken volgens de N-standaard en kunnen snelheden halen tot 300 Mb. Dit is ruim 5 keer sneller dan routers met de voorgaande G-standaard. Je computer kan ook met een netwerkkabel aan de router hangen. Je kunt dan met ruim 1000 Mb bestanden verplaatsen en back-ups maken.

Draadloos modem

Tegenwoordig leveren veel aanbieders een draadloos modem waardoor een router overbodig is. Wil je niet dat bijvoorbeeld buren gebruikmaken van je draadloos internet? Besteed dan extra aandacht aan de beveiliging van je router.