Royementsverklaring

De royementsverklaring is een waardedocument dat momenteel niet meer in gebruik is. Vroeger kreeg je een royementsverklaring van je oude autoverzekeraar met daarop je schadevrije jaren. Deze moest je opsturen naar je nieuwe autoverzekeraar zodat deze je no-claimkorting kon vaststellen.

Wilde je vroeger overstappen van autoverzekeraar, dan kreeg je een royementsverklaring van je autoverzekeraar na het opzeggen van de autoverzekering. Hierop stond onder andere het aantal opgebouwde schadevrije jaren vermeld. Het originele document moest je naar de nieuwe autoverzekeraar opsturen.

Trede op bonus-malusladder

Op basis van de royementsverklaring stelde de autoverzekeraar je definitieve trede op de bonus-malusladder en dus je no-claimkorting vast. De royementsverklaring was slechts één jaar geldig en werd eenmalig verstrekt.

RoyData

Het systeem met de royementsverklaring is vervangen door de centrale database RoyData. Alle autoverzekeraars hebben hier toegang toe. Zij kunnen in Roy Data je schadevrije jaren registreren (na opzegging) of controleren (als je een nieuwe autoverzekering afsluit).