Smart tv

Een Smart tv is een televisie die je kunt verbinden met het internet. Hierdoor heeft de tv extra functies en mogelijkheden. Een belangrijke functie op de Smart tv zijn alle applicaties (programma’s). Deze applicaties kun je downloaden op je televisie. Dit werkt hetzelfde als bij je mobiele telefoon.

Connectiviteit

Een Smart tv kun je verbinden met je thuisnetwerk via een ethernetkabel of via WiFi. Je kunt met je Smart tv streamen van je computer of tablet naar je televisie.

Applicaties

Elke Smart tv heeft een eigen app store waar je gratis en betaalde apps kunt downloaden voor je Smart tv. Er zijn veel verschillende soorten apps: YouTube, Facebook, Netflix, NOS, RTLXL, NPO en Skype. Dit is echter een kleine greep uit de apps voor je Smart tv en dit aanbod breidt constant uit naarmate er meer aanbieders een applicatie ontwikkelen voor op je televisie.

Picture in Picture

De meeste Smart tv’s hebben ook een Picture in Picture modus bij bepaalde apps. Hierbij is het mogelijk om tijdens een programma live mee te praten via Twitter of Facebook. Het social media scherm komt dan aan de zijkant van de tv in beeld.

Camera

Sommige Smart tv’s beschikken over een ingebouwde camera. Met deze camera kun je bijvoorbeeld videogesprekken voeren via Skype. Ook kun je met deze camera je tv bedienen door middel van handgebaren.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.