Taxatiewaarde

De taxatiewaarde is het bedrag dat je auto waard is volgens een taxateur. De taxateur onderzoekt je auto en levert een taxatierapport af. In dit rapport staat de waardebepaling van je auto.

Waarom taxeren?

Je kunt de waarde van je auto laten bepalen door een erkende taxateur. Deze stelt in een taxatierapport de taxatiewaarde van je auto vast. Het kan bijvoorbeeld verstandig zijn je auto te laten taxeren voordat je hem verkoopt. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste waarde ontvangt.

Taxatiewaarde voor de autoverzekering

Ook bij autoverzekeringen kan een taxatierapport waardevol zijn. Bij het vaststellen van de schade en uitkering rekent de verzekeraar met de dagwaarde van de auto. Als deze veel verschilt met je taxatiewaarde, kun je met je taxatierapport aantonen dat de waarde van je auto hoger ligt. De uitgekeerde vergoeding zal dan ook hoger komen te liggen. Een taxatierapport is meestal drie jaar geldig, maar andere termijnen zijn ook mogelijk. Spreek dit goed af met je taxateur.

Erkende taxateur

De autoverzekeraar kan voorwaarden stellen aan de taxateur. Vaak wordt gevraagd dat deze aan de volgende eisen voldoet:

In de polisvoorwaarden van je autoverzekering kun je vinden welke taxateurs door jouw verzekeraar worden erkend. Neem bij twijfel contact met je autoverzekeraar op.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.