Terugleververgoeding

Heb je zonnepanelen op het dak en hou je meer stroom over dan je zelf gebruikt? Dan is het mogelijk deze extra stroom terug te leveren aan het openbare net. 

Teruglevering

Er is sprake van teruglevering wanneer je meer stroom opwekt dan je zelf nodig hebt, en dit terug levert aan het openbare net. Komt er weer een periode aan waarin je meer energie nodig hebt dan je zelf kunt opwekken? Dan maak je weer gebruik van het openbare net en betaal je de energietarieven van je energieleverancier.

Salderen

De hoeveelheid energie die je terug levert aan het openbare net en de energie die je over het afgelopen jaar hebt afgenomen van het openbare net mag je jaarlijks tegen elkaar wegstrepen. Dit heet salderen. Je betaalt na het salderen alleen voor het netto energie verbruik per jaar.

Terugleververgoeding

Blijkt na het salderen dat je meer energie aan het openbare net hebt geleverd dan je hebt afgenomen? Dan ontvang je voor de hoeveelheid energie die je aan het openbare net hebt geleverd een terugleververgoeding. De hoogte van deze terugleververgoeding is afhankelijk van je energieleverancier. Een aantal energieleveranciers keert een terugleververgoeding uit gelijk aan het kale leveringstarief zoals deze vermeld staat in je contract. Bekijk hoeveel terugleververgoeding je ontvangt bij welke energieleverancier.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.