Voice over IP

Voice over IP (VoIP) is vast bellen via internetsignaal. Voice over IP is een van de diensten die over een internetverbinding kan worden aangeboden. Voice over IP wordt ook wel IP-telefonie genoemd.

Spraakverkeer via internetsignaal

Het spraakverkeer van VoIP gaat via datanetwerken op basis van het Internet Protocol (IP). Het verschil met analoge telefonie is dat het gesprek wordt gedigitaliseerd zodat het door software kan worden verstuurd. Veel mensen hebben een pakket met alles-in-een waarin aanbieders vast bellen aanbieden naast internet en digitale tv.

Voor- en nadelen bellen via internet

Bellen via internet is goedkoper dan een vaste lijn, je hebt geen telefoonabonnement meer nodig. Daarnaast is de kwaliteit en betrouwbaarheid vergelijkbaar met analoge telefonie. Zijn er ook nadelen? Ja, een paar. ISDN-telefoontoestellen en bellen via een Carrier-Pre-Select-aanbieder is niet meer mogelijk. Verder ben je als je internetaansluiting niet werkt ook telefonisch niet bereikbaar. Lees meer bij vast bellen.

Nieuwe services VoIP

Met VoIP kunnen allerlei nieuwe diensten worden ontwikkeld, zoals fax-to-mail of voicemail-to-email. De gratis belservice Skype is een van de meest bekende toepassingen op basis van VoIP. Voice over IP is het protocol om spraak over het internet te transporteren. Deze technologie maakt het mogelijk om via internet te telefoneren waardoor je maar 1 infrastructuur nodig hebt.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.