Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekeringbegrippen

« Naar Begrippen

Vrijwillig eigen risico

Naast het verplicht eigen risico bestaat er ook een vrijwillig eigen risico. Een hoger vrijwillig eigen risico gaat samen met een korting op je maandelijkse premie.

Eigen risico verhogen

Het verplicht eigen risico bedraagt in 2018 385. Dit bedrag kan je ophogen met maximaal €500. Met een maximaal eigen risico komt je eigen risico op €885 per jaar.

Waarom zou je het eigen risico verhogen?

Als je weinig tot geen gebruik maakt van zorg, kun je geld besparen door te kiezen voor een hoog vrijwillig eigen risico. Je maandelijkse premie daalt namelijk met een paar tientjes. 

Waarom niet verhogen?

Mocht je toch gebruik moeten maken van zorg, dien je de kosten van je eigen risico zelf te betalen. Bij een aantal zorgverzekeraars is het mogelijk het verplicht eigen risico in termijnen te betalen, voor het vrijwillig eigen risico geldt dit echter niet. Dit betekent dat je zelf het bedrag in één keer moet kunnen betalen.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2019 veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekeringen vergelijken