WiFi

WiFi is een technologie die het mogelijk maakt op korte afstand via draadloos te communiceren tussen apparaten en gegevens te versturen. Vanwege de korte afstand is het ideaal voor gebruik thuis of op kantoor. Je hoeft daardoor geen internetkabels meer te leggen tussen je computer en de modem en kunt bijvoorbeeld ook met een laptop in de tuin internetten.

Draadloos internet

WiFi is een techniek waarmee een digitaal signaal door de lucht verstuurd kan worden. De term WiFi is steeds meer synoniem voor ‘draadloos internet‘ met gebruik van een draadloos modem en ingebouwde ontvanger of usb-modem.

Voor- en nadelen

WiFi wordt oorspronkelijk uitgesproken als ‘waifai’, maar in het Nederlandse taalgebied wordt ook de uitspraak ‘wiefie’ gebruikt. Voordeel is dat meerdere apparaten eenvoudig op internet kunnen. Het is niet nodig om kabels te trekken. Nadeel van WiFi in vergelijking met het gebruik van kabels is een zekere mate van snelheidsverlies.

WiFi-technologie

Met WiFi is het mogelijk om dataverkeer met snelheden van 11 Mbps tot 54 Mbps via radiogolven te transporteren van een basis(zend)station naar een ontvanger met een ‘wireless-kaart’. De WiFi-technologie maakt gebruik van het IEEE 802.11 protocol. Dit is een internationale norm voor het versturen van een digitaal signaal door de lucht.

Gratis WiFi

Gratis draadloos internet is beperkt beschikbaar. Je kunt gebruikmaken van gratis draadloos internet in openbare gebouwen, restaurants en openbaar vervoer. Sommige internetaanbieders rollen een WiFi-netwerk uit zodat klanten ook buitenshuis toegang hebben tot internet. Dit wordt gedaan door de draadloze modems van klanten open te stellen, als de klant hiervoor toestemming geeft. Deze draadloze modems gaan dan fungeren als WiFi-hotspots voor andere klanten.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.