Energieprijzen

De laagste energieprijzen zijn binnen handbereik via onze handige energievergelijker. Vul je energieverbruik en postcode in en je krijgt binnen een paar seconden de bedrijven met de laagste energieprijzen in beeld. Spreken de besparingsmogelijkheden door de laagste energieprijzen je aan? Stap dan over en stop met te veel betalen voor je energierekening.

Laagste energieprijzen dankzij liberalisering

In 2004 is de energiemarkt vrijgegeven waardoor nieuwe prijsvechters met de laagste energieprijzen toetraden. Energie-aanbieders gingen de concurrentie met elkaar aan op serviceniveau en op het bieden van de laagste energieprijzen. Dankzij de liberalisering van de energiemarkt stapten veel huishoudens over naar een leverancier met alleen groene energie en/of de laagste energieprijzen. Al vele huishoudens hebben zo veel geld bespaard.

Energieprijzen vergelijken

Zelf energie opwekken voor de laagste energieprijzen

Uit cijfers van het CBS in 2012 blijkt dat de energieprijzen in 15 jaar meer dan verdubbeld zijn, terwijl de inflatie in dezelfde periode 35% was. Het is nog onduidelijk wanneer je weer kunt profiteren van de laagste energieprijzen. De prijsontwikkeling van energie is namelijk lastig te voorspellen. Veel consumenten die onafhankelijk willen zijn van de energiemarkt en de laagste energieprijzen willen, wekken zelf energie op. Zij plaatsen bijvoorbeeld zonnepanelen of zetten een windmolen neer als zij veel land bezitten.

 Ontwikkeling energieprijzen in 2017

Naast die prijs die je betaalt voor de levering van gas en licht, zijn er ook andere kosten waarmee je rekening dient te houden. Er zijn namelijk bepaalde kosten die je via de energierekening betaalt aan de overheid (energiebelastingen) of netwerkbeheerder (transportkosten). Voor 2016 dalen de netwerkkosten in ieder geval. De overheid heeft daarentegen besloten om de energiebelasting voor 2016 te verhogen. Er zijn een aantal duurzaamheidsmaatregelen ingevoerd die ervoor moeten zorgen dat kolencentrales de meest vervuilende productie zullen verminderen. Hierdoor komt er minder belastinggeld binnen, de belastingverhoging voor bedrijven en particulieren is bedoeld om dit tekort op te vullen.

De energietarieven van de meeste energieleveranciers dalen licht. Consumenten die een variabel contract hebben merken hier weinig van op hun energierekening als gevolg van deze ontwikkelingen.

Energieprijzen vergelijken in 2017

Energieprijzen vergelijken is een goede manier om de verhoging van de opslag duurzame energie te omzeilen. Gebruik hiervoor onze vergelijker. Op basis van je verbruik krijg je een overzicht van goedkope leveranciers en hun energieprijzen. Vind je groene energie belangrijk? Of wil je graag vaste of variabele energieprijzen? Dit kun je allemaal aangeven in de vergelijker. Vervolgens wordt het vergelijkingsresultaat hierop aangepast.

Gratis overstapservice

Overstappen is een administratief proces dat wij voor je verzorgen. Energieprijzen vergelijken, opzeggen en overstappen: je regelt alles via 1 website. Tijdens je overstap gaat de energielevering gewoon door. Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder gas en elektriciteit komt te zitten.

Extra korting via onze vergelijker

Leveranciers bieden in onze vergelijker vaak extra scherpe energieprijzen en/of welkomstpremies aan. Zo eindigen zij hoog in het vergelijkingsresultaat. Wil je elk jaar profiteren van overstapkortingen? Wij sturen je een herinneringse-mail zodra je contract bijna afloopt. Je kunt dan opnieuw kijken welke leverancier de voordeligste energie aanbiedt.

Energie vergelijken

Nick

Nick is onze energie-expert. Hij heeft dagelijks contact met energieleveranciers om de beste prijzen en voorwaarden te regelen.

Ervaringen

" Ik was druk bezig met het organiseren van mijn verhuizing. Vergat ik bijna het aanvragen van energie. Prijzen van energieleveranciers opzoeken en deze vergelijken, daar had ik echt geen tijd voor. Ik ging even snel googlen en kwam toen op Overstappen.nl terecht. In de vergelijker snel een keuze gemaakt voor een leverancier in mijn nieuwe woning. Mooi dat deze service bestaat. De aanvraag zelf is goed verwerkt. Ik kreeg vanzelf bericht dat ik meterstanden moest doorgeven enzo. Helemaal top!"

R.Medendorp

" Energieprijzen vergelijken heb ik lange tijd onzin gevonden. Mijn leverancier leverde een prima service, dus waarom zou ik er weg willen. Toch heb ik een keer de stap genomen. Na jaren van loyaliteit vond ik het tijd om eens voor mezelf te kiezen. Mijn leverancier had lang van mij als vaste klant geprofiteerd en nu was het mijn beurt. Bij mijn eerste overstap bespaarde ik meer dan € 200 per jaar. Ik blijf nog even bij deze leverancier hangen en ga dan opnieuw switchen en opnieuw profiteren van overstapkortingen."

J.Klarenbeek

Waarom energie vergelijken?

  • Alle goede energiedeals in een overzicht
  • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan via de leverancier
  • Gratis overstapservice, zodat je nooit zonder energie komt te zitten

Wat zit er in de energieprijzen?

Met energieprijzen bedoelen we de prijs van elektriciteit (kWh) en gas (kubieke meter). Stap je over naar een andere leverancier van energie? Prijzen vergelijken en switchen is zeker de moeite waard. Energieleveranciers stunten met energieprijzen om je gunst. Ze bieden scherpe energietarieven aan of een welkomstpremies van soms meer dan € 250.

Cadeau bij energiecontract

Krijg je bij een aanbieding een gratis cadeau (zoals een iPad) bij de levering van energie? Prijzen van gas en licht zijn bij dit soort aanbiedingen meestal vrij hoog. Je bent dan vaak per saldo duurder uit. Om die reden zijn energiedeals met producten niet aan te vragen in onze vergelijker.

Vaste en variabele energietarieven

Leveranciers mogen de energietarieven 2 keer per jaar aanpassen. Als je variabele tarieven kiest, kan de prijs van elektriciteit en gas per 1 januari en per 1 juli omhoog of omlaag gaan. Wil je liever meer zekerheid wat betreft de tarieven van energie? Kies dan voor vaste energieprijzen in een contract voor bepaalde tijd (1-3 jaar). Vaste energietarieven zijn voordeliger dan variabele tarieven. De leverancier heeft de zekerheid dat je klant blijft gedurende de looptijd van het contract. Dit vertaalt zich in extra lage vaste energieprijzen.

Energie vergelijken

Bij ons vergelijk je de energieprijzen van

Op zoek naar goedkope energie? Prijzen vergelijken doet je binnen 10 minuten op Overstappen.nl. Vergelijk energieprijzen van de volgende energieaanbieders:

Onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Overstappen.nl biedt een onafhankelijke prijsvergelijking energie. Wij zijn niet verbonden aan welke energieaanbieder dan ook. Dat maakt Overstappen.nl 100% onafhankelijk. Het maakt voor ons niet uit welke energieleverancier je kiest.

Energie vergelijken

Keurmerken Overstappen.nl

Overstappen.nl voldoet aan de eisen van het Webshop Keurmerk en Q-shops keurmerk. Onze website voldoet dus aan Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en aan de Keurmerk-codes. Vergelijk energieprijzen op Overstappen.nl en bespaar al snel honderden euro’s op jaarbasis.

Gratis overstapservice

Om je te helpen bij het overstappen, kun je gebruikmaken van een overstapservice. Hierbij zegt je nieuwe leverancier de oude leverancier op. De contracten sluiten naadloos op elkaar aan. Er is geen onderbreking nodig in de levering van energie. Prijzen vergelijken en overstappen was nog nooit zo eenvoudig.

Prijsvergelijk en energie: hulp nodig?

Wil je hulp bij het prijsvergelijken van energie? Onze medewerkers van de klantenservice staan voor je klaar. Zij beantwoorden al je vragen en kunnen met je meedenken over het kiezen van een goedkope energieleverancier. Tel.: 020 - 760 42 42

Energie vergelijken

Vul je postcode en huisnummer in:

{{energy_consumption_buttons_show ? 'Schat mijn jaarverbruik' : 'Vul je jaarverbruik in'}}

1
2
Kies je huidige leverancier Kies je huidige leverancier

Zojuist overgestapt

  • 20 januari, 08:32 Mevr. B. uit Kimswerd is overgestapt naar Greenchoice
  • 20 januari, 08:20 Dhr. V. uit Amsterdam is overgestapt naar Eneco
  • 20 januari, 07:49 Dhr. F. uit Groesbeek is overgestapt naar Oxxio

Reviews Overstappen.nl

"Top."

Peter van Holst, 15. jan