Energieprijzen

Radar bevestigt: de energieprijzen zijn historisch laag. Nu is hét moment om over te stappen. Vergelijk en bespaar tot wel €490,- per jaar.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Energieprijzen vergelijken
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

De energieprijzen zijn historisch laag. Dit komt door een milde winter, de lage olieprijzen en de economische gevolgen van de coronacrisis. Hierdoor kun jij veel geld besparen op je energierekening. In onderstaande grafiek kun je zien dat de gemiddelde besparing flink omhoog is gegaan. Spreken de besparingsmogelijkheden door de laagste energieprijzen je aan? Stap dan over en stop met te veel betalen voor je energierekening.

Gebruik deze html-code om bovenstaande afbeelding over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:650px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/5ecfc3196a855"></iframe>

Het verloop van de variabele energieprijs van 2014 tot 2020

Stroomprijs

Gebruik deze html-code om bovenstaande afbeelding over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:650px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/5f1022998d100"></iframe>

Gasprijs

Gebruik deze html-code om bovenstaande afbeelding over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:650px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/5f100da67f869"></iframe>

* Dit zijn de variabele tarieven. Dit tarief bestaat uit het kale leveringstarief incl BTW, zonder ODE en energiebelasting.

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

1982 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  Naadloos niets van gemerkt.

  Naadloos niets van gemerkt.

  Klant albbl
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 dagen geleden
  goeie overstap

  okokokokokok

  mh
  Star on Star on Star on Star on Star off
  3 dagen geleden
  Prima verlopen

  Prima verlopen

  Gerjanne
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  1982 reviews

  Laagste energieprijzen dankzij liberalisering

  In 2004 is het aanbod van energie geliberaliseerd waardoor nieuwe prijsvechters met de laagste energieprijzen toetraden. Energie-aanbieders gingen de concurrentie met elkaar aan op serviceniveau en op het bieden van de laagste energieprijzen. Dankzij deze liberalisering stapten veel huishoudens over naar een leverancier met alleen groene energie en/of de laagste energieprijzen. Al vele huishoudens hebben zo veel geld bespaard.

  Zelf energie opwekken voor de laagste energieprijzen

  Uit cijfers van het CBS in 2012 blijkt dat de energieprijzen in 15 jaar meer dan verdubbeld zijn, terwijl de inflatie in dezelfde periode 35% was. Het is nog onduidelijk wanneer je weer kunt profiteren van de laagste energieprijzen. De prijsontwikkeling van energie is namelijk lastig te voorspellen. Veel consumenten die onafhankelijk willen zijn van energieleveranciers en de laagste energieprijzen willen, wekken zelf energie op. Zij plaatsen bijvoorbeeld zonnepanelen of zetten een windmolen neer als zij veel land bezitten.

  Ontwikkeling energieprijzen 2020

  Naast die prijs die je betaalt voor de levering van gas en licht, zijn er ook andere kosten waarmee je rekening dient te houden. Er zijn namelijk bepaalde kosten die je via de energierekening betaalt aan de overheid (energiebelastingen) of netwerkbeheerder (transportkosten). In 2020 gaat de energiebelasting per saldo voor een huishouden met een gemiddeld verbruik met 100 euro omlaag.  Wat zit er in de energieprijzen?

  Met energieprijzen bedoelen we de prijs van elektriciteit (kWh) en gas (kubieke meter). Stap je over naar een andere leverancier van energie? Prijzen checken en switchen is zeker de moeite waard. Energieleveranciers stunten met energieprijzen om je gunst. Ze bieden scherpe prijzen aan of een welkomstpremies van soms meer dan € 250.

  Vaste en variabele energieprijzen

  Leveranciers mogen de prijzen 2 keer per jaar aanpassen. Als je variabele tarieven kiest, kan de prijs van elektriciteit en gas per 1 januari en per 1 juli omhoog of omlaag gaan. Wil je liever meer zekerheid wat betreft de tarieven van energie? Kies dan voor vaste energieprijzen in een contract voor bepaalde tijd (1-3 jaar). Vaste prijzen zijn voordeliger dan variabele tarieven. De leverancier heeft de zekerheid dat je klant blijft gedurende de looptijd van het contract. Dit vertaalt zich in extra lage vaste energieprijzen.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
  • chat
   020 – 760 42 42
   Binnen: 1 min
  • chat
   +3197 – 01 42 02 32 1
   Binnen: 15 min
  • chat
   service@overstappen.nl
   Binnen: 2 uur
  • chat
   Begin chat
   Binnen: 4 min