Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}
{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Energieprijzen

De laagste energieprijzen zijn binnen handbereik via onze handige energievergelijker. Vul je energieverbruik en postcode in en je krijgt binnen een paar seconden de bedrijven met de laagste energieprijzen in beeld. Spreken de besparingsmogelijkheden door de laagste energieprijzen je aan? Stap dan over en stop met te veel betalen voor je energierekening.

Het verloop van de variabele energieprijs van 2014 tot 2019

Stroomprijs

Gasprijs

Laagste energieprijzen dankzij liberalisering

In 2004 is het aanbod van energie geliberaliseerd waardoor nieuwe prijsvechters met de laagste energieprijzen toetraden. Energie-aanbieders gingen de concurrentie met elkaar aan op serviceniveau en op het bieden van de laagste energieprijzen. Dankzij deze liberalisering stapten veel huishoudens over naar een leverancier met alleen groene energie en/of de laagste energieprijzen. Al vele huishoudens hebben zo veel geld bespaard.

Zelf energie opwekken voor de laagste energieprijzen

Uit cijfers van het CBS in 2012 blijkt dat de energieprijzen in 15 jaar meer dan verdubbeld zijn, terwijl de inflatie in dezelfde periode 35% was. Het is nog onduidelijk wanneer je weer kunt profiteren van de laagste energieprijzen. De prijsontwikkeling van energie is namelijk lastig te voorspellen. Veel consumenten die onafhankelijk willen zijn van energieleveranciers en de laagste energieprijzen willen, wekken zelf energie op. Zij plaatsen bijvoorbeeld zonnepanelen of zetten een windmolen neer als zij veel land bezitten.

Ontwikkeling energieprijzen in 2019

Naast die prijs die je betaalt voor de levering van gas en licht, zijn er ook andere kosten waarmee je rekening dient te houden. Er zijn namelijk bepaalde kosten die je via de energierekening betaalt aan de overheid (energiebelastingen) of netwerkbeheerder (transportkosten). Voor 2016 dalen de netwerkkosten in ieder geval. De overheid heeft daarentegen besloten om de energiebelasting voor 2016 te verhogen. Er zijn een aantal duurzaamheidsmaatregelen ingevoerd die ervoor moeten zorgen dat kolencentrales de meest vervuilende productie zullen verminderen. Hierdoor komt er minder belastinggeld binnen, de belastingverhoging voor bedrijven en particulieren is bedoeld om dit tekort op te vullen.

De energieprijzen van de meeste energieleveranciers dalen licht. Consumenten die een variabel contract hebben merken hier weinig van op hun energierekening als gevolg van deze ontwikkelingen.

Wat zit er in de energieprijzen?

Met energieprijzen bedoelen we de prijs van elektriciteit (kWh) en gas (kubieke meter). Stap je over naar een andere leverancier van energie? Prijzen checken en switchen is zeker de moeite waard. Energieleveranciers stunten met energieprijzen om je gunst. Ze bieden scherpe prijzen aan of een welkomstpremies van soms meer dan € 250.

Vaste en variabele energieprijzen

Leveranciers mogen de prijzen 2 keer per jaar aanpassen. Als je variabele tarieven kiest, kan de prijs van elektriciteit en gas per 1 januari en per 1 juli omhoog of omlaag gaan. Wil je liever meer zekerheid wat betreft de tarieven van energie? Kies dan voor vaste energieprijzen in een contract voor bepaalde tijd (1-3 jaar). Vaste prijzen zijn voordeliger dan variabele tarieven. De leverancier heeft de zekerheid dat je klant blijft gedurende de looptijd van het contract. Dit vertaalt zich in extra lage vaste energieprijzen.

Hulp nodig?

Wil je hulp bij het prijs vergelijken van energie? Onze medewerkers van de klantenservice staan voor je klaar. Zij beantwoorden al je vragen en kunnen met je meedenken over het kiezen van een goedkope energieleverancier. Tel.: 020 - 760 42 42