Energieprijzen

De energieprijzen stijgen weer per 1 juli. Nu is het moment om over te stappen. Vergelijk en bespaar tot wel €300,- per jaar.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Energieprijzen vergelijken
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

De energieprijzen zijn historisch laag geweest. Dit komt door een milde winter, de lage olieprijzen en de economische gevolgen van de coronacrisis. Hierdoor kun jij veel geld besparen op je energierekening. Spreken de besparingsmogelijkheden door de laagste energieprijzen je aan? Vergelijk dan energie, stap over over en stop met te veel betalen voor je energierekening.

Vaste en variabele energieprijzen

Leveranciers mogen de prijzen 2 keer per jaar aanpassen. Als je variabele tarieven kiest, kan de prijs van elektriciteit en gas per 1 januari en per 1 juli omhoog of omlaag gaan.

Wil je liever meer zekerheid wat betreft de tarieven van energie? Kies dan voor vaste energieprijzen in een contract voor bepaalde tijd (1 jaar). Vaste prijzen zijn voordeliger dan variabele tarieven. De energieleverancier heeft de zekerheid dat je klant blijft gedurende de looptijd van het contract. Dit vertaalt zich in extra lage vaste energieprijzen. Bekijk het verschil tussen een energiecontract met variabele en vaste energieprijzen in onderstaande grafiek. Of ga direct naar onze energievergelijker.

*Jaarprijs van het goedkoopste energiecontract op dat moment.
**Het variabele tarief is berekend op basis van de variabele contracten van Eneco, Essent en Nuon.

Gebruik deze html-code om bovenstaande afbeelding over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:650px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/6109c82841e53"></iframe>

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.2

2218 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 dagen geleden
  Simpel uit te zoeken en makkelijk…

  Simpel uit te zoeken en makkelijk overgestapt. Ik ben zeer tevreden.

  Martijn
  Star on Star on Star on Star on Star off
  7 dagen geleden
  lijkt goed.

  lijkt goed. Of het nog beter kan kan ik niet beoordelen. Zeker wel beter dan die telefonische verkopers.

  G. Vanderheijden
  Star on Star on Star on Star on Star off
  14 dagen geleden
  Zonder problemen overgegaan naar nieuwe…

  Zonder problemen overgegaan naar nieuwe leverancier. Tot nu toe alles goed geregeld. Misschien zelfs iets te rustig, op de dag zelf zou het handig zijn geweest een berichtje te krijgen met, gefeliciteerd u bent over gestapt. Verder alles goed!

  OHM
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  2218 reviews
  Bekijk je voordeel

  Het verloop van de variabele energieprijs van 2014 tot 2021

  Stroomprijs

  Gebruik deze html-code om bovenstaande afbeelding over te nemen:

  <iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:650px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/6109cc087c21e"></iframe>

  Gasprijs

  Gebruik deze html-code om bovenstaande afbeelding over te nemen:

  <iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:650px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/6109cc626ae4d"></iframe>

  * Dit zijn de variabele tarieven. Dit tarief bestaat uit het kale leveringstarief incl BTW, zonder ODE en energiebelasting.

  Laagste energieprijzen dankzij liberalisering

  In 2004 is het aanbod van energie geliberaliseerd waardoor nieuwe prijsvechters met de laagste energieprijzen toetraden. Energie-aanbieders gingen de concurrentie met elkaar aan op serviceniveau en op het bieden van de laagste energieprijzen. Dankzij deze liberalisering stapten veel huishoudens over naar een leverancier met alleen groene energie en/of de laagste energieprijzen. Al vele huishoudens hebben zo veel geld bespaard.

  Zelf energie opwekken voor de laagste energieprijzen

  Uit cijfers van het CBS blijkt dat de energieprijzen in 15 jaar meer dan verdubbeld zijn, terwijl de inflatie in dezelfde periode 35% was. Het is nog onduidelijk wanneer je weer kunt profiteren van de laagste energieprijzen. De prijsontwikkeling van energie is namelijk lastig te voorspellen. Veel consumenten die onafhankelijk willen zijn van energieleveranciers en de laagste energieprijzen willen, wekken zelf energie op. Zij plaatsen bijvoorbeeld zonnepanelen of zetten een windmolen neer als zij veel land bezitten.

  Ontwikkeling energieprijzen 2021

  Naast die prijs die je betaalt voor de levering van gas en licht, zijn er ook andere kosten waarmee je rekening dient te houden. Er zijn namelijk bepaalde kosten die je via de energierekening betaalt aan de overheid (energiebelastingen) of netwerkbeheerder (transportkosten). In 2021 blijft de energiebelasting per saldo voor een huishouden met een gemiddeld verbruik gelijk aan 2020. Maar wat zit er in de energieprijzen?

  Met energieprijzen bedoelen we de prijs van elektriciteit (kWh) en gas (kubieke meter). Stap je over naar een andere leverancier van energie? Prijzen checken en switchen is zeker de moeite waard. Energieleveranciers stunten met energieprijzen om je gunst. Ze bieden scherpe prijzen aan of een welkomstpremies van soms meer dan € 250.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
  • chat
   020 – 760 42 42
   Binnen: 1 min
  • chat
   +3197 – 01 42 02 32 1
   Binnen: 15 min
  • chat
   service@overstappen.nl
   Binnen: 2 uur
  • chat
   Begin chat
   Binnen: 4 min
   

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.