Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over energie

Hoe overstappen energie?

Overstappen van energie is eenvoudig en neemt minder dan 5 minuten in beslag. Vul je gegevens in in de energievergelijker. Je krijgt snel een overzicht van de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik en wensen.

Overstappen van energie in 3 stappen:

Hoe werkt overstappen energie stap 1: vul je gegevens in
Hoe werkt overstappen energie stap 2: geef je voorkeuren aan
Hoe werkt overstappen energie stap 3: stap over

Stap 1: Vul je gegevens in

Het is handig om je laatste energierekening (inclusief jaaroverzicht) erbij te pakken. Vul vervolgens je postcode en huidige stroom- en gasverbruik in de energievergelijker in. Weet je je verbruik niet? Geef dan de samenstelling van je huishouden aan voor een schatting van je huidige verbruik.

Stap 2: Geef je voorkeuren aan

Daarna krijg je een overzicht van de goedkoopste en best beoordeelde energieleveranciers te zien voor jouw verbruik. Filter de vergelijkingsresultaten desgewenst op:

  • looptijd (doorlopend of 1,3 of 5 jaar)
  • variabele of vaste tarieven
  • groene of grijze stroom

Stap 3: Stap over

Heb je een keuze kunnen maken? Stap dan gelijk over van energieleverancier. Na je aanvraag, ontvang je direct een samenvatting per e-mail en je bent klaar. Overstappen.nl verstuurt je aanvraag dezelfde dag nog aan de nieuwe energieleverancier. Vervolgens ontvang je binnen 5-7 werkdagen het contract van de leverancier. De wettelijke bedenktijd gaat in vanaf dagtekening van de bevestiging.

Je oude contract wordt opgezegd

Het is niet nodig om je huidige energiecontract zelf op te zeggen. Dit doet je nieuwe energieleverancier voor je. Tijdens de overstap blijf je gewoon stroom en gas ontvangen.

wees slim & stap over van energieleverancier

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)