Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over energie

Hoe werkt de overstappen?

Overstappen naar een andere energieleverancier is eenvoudig en kost slechts enkele minuten tijd. Vul je gegevens in in de energievergelijker. Je krijgt snel een overzicht van de goedkoopste energiecontracten voor jouw verbruik en wensen.

1. verbruik
2. groene energie
3. energieleverancier kiezen
4. Overstappen energie
5. oude energieleverancier opzeggen

1. Je verbruik invullen

Voordat je kunt vergelijken is het handig om de laatste energierekening (inclusief jaaroverzicht) erbij te pakken. Vul je postcode en huidige stroom- en gasverbruik in de vergelijkingsmodule in. Weet je je verbruik niet, geef dan de samenstelling van je huishouden aan voor een schatting van je huidige verbruik.

2. Wil je groene energie?

Veel huishoudens hebben een voorkeur voor groene energie. Wil je dit ook? Geef dit aan in de vergelijker, dan worden alleen producten met groene energie getoond.

3. Een energieleverancier kiezen

Je krijgt nu een overzicht van de goedkoopste energieproducten en aanbiedingen voor jouw verbruik. Filter de vergelijkingsresultaten desgewenst op:

  • looptijd (doorlopend of 1 tot 5 jarig)
  • variabele of vaste tarieven
  • groene of grijze stroom.

4. Overstappen energie

Heb je een keuze voor een energie-aanbieding gemaakt? Klik op overstappen en vul je persoonlijke gegevens in. Je ontvangt binnen 5-7 werkdagen een bevestiging van de nieuwe energieleverancier. Vanaf dagtekening van de bevestiging gaat de wettelijke 14 dagen bedenktijd in.

5. Je oude energieleverancier wordt voor je opgezegd

Je nieuwe energieleverancier zegt voor jou je huidige energiecontract op. Zelf een opzegbrief schrijven is niet nodig. Het overstappen naar een andere energieleverancier is slechts een administratief proces. Je wordt nooit afgesloten van energie.

wees slim & stap over van energieleverancier

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)