Waar komt mijn energie vandaan?

Groene energie

Als je een energiecontract afsluit kun je kiezen tussen groene en grijze energie. Als je kiest voor groene energie dan wordt jouw energie opgewekt door windmolens, zonnepanelen, waterkrachtcentrales of biomassa. In Nederland staan steeds meer windmolens en zonnepanelen, de stroom die hiervandaan komt wordt daarom groene stroom uit Nederland genoemd. Slechts enkele leveranciers onderscheiden zich als écht groen.

Overstappen.nl werkt voor de beoordeling van duurzaamheid van leveranciers samen met WISE Nederland. Zij publiceren jaarlijks een ranglijst. Daarin rangschikken ze alle Nederlandse leveranciers op hun investeringen, de productie en levering van energie en hun inkoopbeleid. Onderstaande leveranciers komen daarin als beste uit de test.

Grijze energie

Grijze energie bestaat uit kernenergie, kolen of aardgas. Voor aardgas hebben wij in Nederland onder andere onze eigen gaswinning in Groningen. Steenkool wordt uit verschillende delen van de wereld geïmporteerd. De winning van sommige van deze kolen is verbonden aan een bloederige geschiedenis. Dit zijn bloedkolen.

Op het gebied van duurzaamheid zijn er grote verschillen tussen energieleveranciers: zij kunnen grijze, vergroende óf groene energie leveren. Groene energie is 100% duurzaam, terwijl vergroende energie weinig betekent voor de duurzaamheid. Voor meer informatie over groene en vergroende energie, klik hier.

Echt groene energieleveranciers:

Raedthuys Energie
qurrent
om
vandebron
powerpeers
huismerk energie
greenchoice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.