Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over energie

Waar komt mijn energie vandaan?

Groene energie

Als je een energiecontract afsluit kun je kiezen tussen groene en grijze energie. Als je kiest voor groene energie dan wordt jouw energie opgewekt door windmolens, zonnepanelen, waterkrachtcentrales of biomassa. In Nederland staan steeds meer windmolens en zonnepanelen, de stroom die hiervandaan komt wordt daarom groene stroom uit Nederland genoemd. Slechts enkele leveranciers onderscheiden zich als écht groen.

Overstappen.nl werkt voor de beoordeling van duurzaamheid van leveranciers samen met WISE Nederland. Zij publiceren jaarlijks een ranglijst. Daarin rangschikken ze alle Nederlandse leveranciers op hun investeringen, de productie en levering van energie en hun inkoopbeleid. Onderstaande leveranciers komen daarin als beste uit de test.

Grijze energie

Grijze energie bestaat uit kernenergie, kolen of aardgas. Voor aardgas hebben wij in Nederland onder andere onze eigen gaswinning in Groningen. Steenkool wordt uit verschillende delen van de wereld geïmporteerd. De winning van sommige van deze kolen is verbonden aan een bloederige geschiedenis. Dit zijn bloedkolen.

Op het gebied van duurzaamheid zijn er grote verschillen tussen energieleveranciers: zij kunnen grijze, vergroende óf groene energie leveren. Groene energie is 100% duurzaam, terwijl vergroende energie weinig betekent voor de duurzaamheid. Voor meer informatie over groene en vergroende energie, klik hier.

Echt groene energieleveranciers:

Raedthuys Energie
qurrent
om
vandebron
powerpeers
huismerk energie
greenchoice

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)