Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over energie

Wanneer kan ik het beste overstappen?

Als je een vast contract hebt, kun je kosteloos via onze vergelijker een overstap aanvragen vanaf de dag dat je contract binnen 2 maanden afloopt. De leveranciers maken gebruik van het landelijke Contract Einde Register. Hierin kunnen zij precies zien wanneer je huidige contract afloopt. Binnen deze termijn van 2 maanden zul je nooit vroegtijdig overgenomen worden.

“De beste termijn om over te stappen van energieleverancier is 6 tot 8 weken voor de einddatum van je energiecontract.”

Als de einddatum van je huidige vaste contract nog langer dan 2 maanden loopt, adviseren wij je om te wachten met het afsluiten van een nieuw contract. Anders ontvang je een boete voor vroegtijdige contractbreuk en loop je een eventueel beloofde welkomstpremie mis. Deze kosten worden in de meeste gevallen niet vergoed door de nieuwe energieleverancier.

Als je een standaard variabel contract hebt, kun je ieder moment boetevrij overstappen naar een andere leverancier.

Heb je een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven? Het beste moment om over te stappen van energieleverancier is 1 maand voordat je de jaarafrekening ontvangt van je huidige energieleverancier. Als je overstapt op andere momenten kan het zijn dat het niet gunstig uitpakt.

wees slim & stap over van energieleverancier

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)