Wie zegt mijn huidige energiecontract op?

Als je overstapt van energieleverancier, dan zegt je nieuwe leverancier je huidige energiecontract op. Toch zijn er uitzonderingen. Je moet zelf je energiecontract opzeggen:

 1. Bij samenwonen
 2. Een energiecontract is persoonsgebonden. Dat betekent dat het contract op naam staat in plaats van op een adres. Als je gaat samenwonen moet daarom één van beiden het energiecontract opzeggen.

 3. Bij emigratie
 4. Ook als je gaat emigreren moet je zelf je contract opzeggen.

 5. Bij overlijding
 6. Datzelfde geldt als je als erfgenaam de belangen behartigt van iemand die overleden is.

 7. Bij scheiding
 8. Als je gaat scheiden is opzeggen in principe niet noodzakelijk, maar moet er wel het een en ander geregeld worden. je zegt je energiecontract schriftelijk op.

 9. Bij verhuizing
 10. Als je gaat verhuizen hoef je je contract niet per se op te zeggen. Je kunt je contract ook meeverhuizen. Dit moet je wel zelf doorgeven aan je energieleverancier. Als je gelijktijdig met je verhuizing wilt overstappen, moet je bij sommige energieleveranciers wél zelf je energiecontract opzeggen. Lees meer over overstappen energie en verhuizen.

Let op: als de einddatum verder dan 2 maanden ligt, kan de nieuwe energieleverancier je op ieder moment overnemen van je huidige energieleverancier.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.