Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk & Vraag je energie aan in Friesland

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Energie in Friesland

Van alle energieleveranciers in Nederland was Essent in 2018 per saldo het minst populair onder de Friese gebruikers van Overstappen.nl; de energiegigant verloor ten opzichte van de andere energiepartijen de meeste klanten. Hierna volgen Eneco en NLE. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl. Opvallend is dat er twee duurzame leveranciers staan in de top 3 van grootste stijgers. Vandebron scoorde veruit het best. Daarnaast wisten Fenor en Greenhoice veel nieuwe contracten af te sluiten.

Friezen kiezen voor het goedkoopste contract

“Een grote aanbieder zoals Essent verliest relatief veel huishoudens als klant omdat zij afgelopen jaar minder hebben ingezet op het aanbieden van actiecontracten via vergelijkingssites. Andere kleinere duurzame spelers, zoals Vandebron en Greenchoice, hebben hier wel op ingezet waardoor de Essent veel klanten ziet vertrekken en hier maar weinig voor terug ziet komen”, zegt Frederik van der Veen van Overstappen.nl. Ook al zijn de eerdergenoemde duurzame energieleveranciers hard gegroeid, over het algemeen kiezen Friezen nog vaak voor een niet-duurzaam energiecontract. Op de ranglijst van duurzaamste provincies werd de provincie 11e van de 12.

Energie vergelijken

Switchmarkt

Als je kijkt naar het aantal overstappers, dan is Friesland niet een van de koplopers. Wel wordt het bij steeds meer mensen bekend dat het loont om over te stappen. De cijfers wijzen uit dat het percentage overstappers uit Friesland afgelopen jaar weer hoger lag dan het jaar ervoor. “Veel consumenten zijn inmiddels gewend om te switchen, die zien we jaarlijks terugkomen. Daarnaast komt het overstappen van energieleverancier ook steeds vaker in het nieuws en gaan veel positieve verhalen de ronde. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen overtuigd worden van het gemak en de besparing”, zegt Van der Veen.

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven als hun contract is afgelopen, gaan meer betalen dan nodig is. Als het vaste (actie)contract afloopt, wordt dit automatisch overgezet in een variabel contract. Deze tarieven zijn vrijwel altijd hoger dan de actietarieven die je krijgt als je overstapt. Daarnaast loop je ook de hoge welkomstkorting mis. “Het is de moeite waard om de einddatum van je contract in de gaten te houden. Sommige leveranciers bieden een verlengingsaanbod aan, met nieuwe vaste tarieven, maar wij raden aan om deze te vergelijken met de tarieven van de overige actiecontracten. In de meeste gevallen is overstappen nog steeds voordeliger”, aldus Van der Veen.