Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk & Vraag je energie aan in Gelderland

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Energie in Gelderland

Van alle energieleveranciers in Nederland was Energiedirect.nl in 2018 per saldo het minst populair onder de Gelderlandse gebruikers van Overstappen.nl; de energiepartij verloor ten opzichte van de andere energiepartijen de meeste klanten. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl. Opvallend is dat vooral een aantal duurzame energieleveranciers afgelopen jaar zijn gegroeid.

Jonge energiepartijen favoriet in Gelderland

“Grote aanbieders zoals Nuon en Essent verliezen relatief veel huishoudens als klant. In het geval van Nuon komt dit omdat het van oudsher de energieleverancier van Gelderland is. Voordat de energiemarkt werd vrijgegeven, kreeg heel Gelderland energie van Nuon”, vertelt Frederik van der Veen van Overstappen.nl. “Een groot deel van deze groep valt onder de ‘slapers’, mensen die nog nooit zijn overgestapt. Inwoners van Gelderland kijken echter steeds kritischer naar hun portemonnee en besluiten om over te stappen. Een groot deel van deze mensen stapt voor het eerst over en komt dan van Nuon vandaan. Nuon speelt echter ook goed in op deze kritische consument en biedt scherpe actietarieven aan, waardoor de leverancier ook weer veel nieuwe klanten binnenhaalt. Essent zette afgelopen jaar minder in op het aanbieden van actiecontracten via vergelijkingssites, waardoor deze leverancier wel klanten zag vertrekken maar weinig nieuwe klanten zag binnenkomen.”

Energie vergelijken

Switchmarkt

Als je kijkt naar het aantal overstappers, dan is Gelderland een van de koplopers. “Het wordt bij steeds meer mensen bekend dat het loont om over te stappen. De cijfers wijzen uit dat het percentage overstappers uit Gelderland afgelopen jaar weer hoger lag dan het jaar ervoor. Veel consumenten zijn inmiddels gewend om te switchen, die zien we jaarlijks terugkomen. Daarnaast komt het overstappen van energieleverancier ook steeds vaker in het nieuws en gaan veel positieve verhalen de ronde. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen overtuigd worden van het gemak en de besparing”, zegt Van der Veen.

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven als hun contract is afgelopen, gaan meer betalen dan nodig is. Als het vaste (actie)contract afloopt, wordt dit automatisch overgezet in een variabel contract. Deze tarieven zijn vrijwel altijd hoger dan de actietarieven die je krijgt als je overstapt. Daarnaast loop je ook de hoge welkomstkorting mis. “Het is de moeite waard om de einddatum van je contract in de gaten te houden. Sommige leveranciers bieden een verlengingsaanbod aan, met nieuwe vaste tarieven, maar wij raden aan om deze te vergelijken met de tarieven van de overige actiecontracten. In de meeste gevallen is overstappen nog steeds voordeliger”, aldus Van der Veen.