Overstapservice energie

Overstappen van energieleverancier? Met de energie-overstapservice van Overstappen.nl kun je eenvoudig wisselen van energieleverancier. Overstappen.nl zorgt ervoor dat je oude leverancier wordt opgezegd. De levering van elektriciteit en gas loopt tijdens de overstap gewoon door.

Waarom overstappen?

Redenen om over te stappen zijn bijvoorbeeld:

 • Betere voorwaarden bij een andere energieleverancier
 • Besparing op je energierekening door een lagere energieprijs
 • Betere service

Overstappen naar een andere energieleverancier kost slechts een paar minuten. Met de energievergelijker van Overstappen.nl zie je welke energieleverancier de beste energie-aanbieding heeft.

Besparen op je energierekening

Door over te stappen naar een andere energieleverancier kun je tot honderden euro’s per jaar besparen op je energierekening. De leveringstarieven (kosten per kubieke meter gas of kilowattuur elektriciteit) van leveranciers verschillen aanzienlijk. Daarnaast bieden leveranciers vaak een aantrekkelijke welkomstkorting aan nieuwe klanten. Bekijk met de energievergelijker hoeveel je kunt besparen op je energierekening.

Energie vergelijken

Overstapservice

Als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier zorgt Overstappen.nl ervoor dat je oude leverancier wordt opgezegd. De levering van stroom en gas loopt tijdens de overstap gewoon door. Je komt niet zonder energie te zitten. Overstappen doe je via onderstaand stappenplan.

Stap 1 Je huidige situatie

Ga na of je een contract voor bepaalde tijd (met einddatum) of onbepaalde tijd (maandelijks opzegbaar) hebt.

 • Contract voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van maximaal 1 maand
  Je kunt direct overstappen. De nieuwe energieleverancier neemt je over op het eerst mogelijke moment.
 • Contract voor bepaalde tijd
  De beste termijn om een overstap aan te vragen is 8 tot 6 weken voor de einddatum van je huidige contract. Je oude en nieuwe energiecontract sluiten dan goed op elkaar aan. Zorg dat je niet vroeger dan 2 maanden voor de contractvervaldatum een overstap aanvraagt. Dan is de kans aanwezig dat de energieleverancier je vroegtijdig overneemt en je een opzegboete moet betalen of een eventuele welkomstpremie misloopt.

Stap 2 Vergelijken

Vul je postcode, jaarlijkse energieverbruik (gas en stroom) en wensen over contract, soort tarieven (vast of variabel) en soort energie (groene of grijze energie) in. De energievergelijker toont een selectie van de meest voordelige energieproducten en leveranciers die aan je wensen voldoen.

Stap 3 Aanvragen

Heb je een goedkope energieleverancier met het voor jou geschikte contract gevonden? Controleer het gekozen product en de voorwaarden nogmaals, vul je gegevens in en bevestig de aanvraag.

Stap 4 Bevestiging nieuwe energieleverancier

Overstappen.nl verwerkt je aanvraag en stuurt je aanvraag door naar de nieuwe energieleverancier. Binnen 5-7 werkdagen ontvang je een bevestigingsbrief. Na ontvangst van de brief heb je nog 14 kalenderdagen bedenktijd waarbinnen je de aanvraag kosteloos kunt annuleren.

Stap 5 Zorgeloos overstappen

Je nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je huidige leverancier wordt opgezegd. Ook de netwerkbeheerder wordt op de hoogte gebracht van de overstap. De levering van energie gaat gewoon door. Je ontvangt van je nieuwe energieleverancier een bevestigingsbrief van de definitieve overstap. Overstappen duurt ongeveer 4 tot 6 weken, vanaf de dag dat je via onze energievergelijker een aanvraag hebt gedaan.

Energie vergelijken, overstappen en besparen

Energie vergelijken doe je op Overstappen.nl. Je vindt bij ons energie-aanbiedingen van alle energieleveranciers. Je kiest eenvoudig de energie die het beste past bij jouw situatie. Bespaar ook vele euro’s op je energierekening.

Energie vergelijken
Energie vergelijken

Vul je postcode en huisnummer in:

{{energy_consumption_buttons_show ? 'Schat mijn jaarverbruik' : 'Vul je jaarverbruik in'}}

1
2
Kies je huidige leverancier Kies je huidige leverancier

Zojuist overgestapt

 • 20 januari, 08:32 Mevr. B. uit Kimswerd is overgestapt naar Greenchoice
 • 20 januari, 08:20 Dhr. V. uit Amsterdam is overgestapt naar Eneco
 • 20 januari, 07:49 Dhr. F. uit Groesbeek is overgestapt naar Oxxio

Reviews Overstappen.nl

"Top."

Peter van Holst, 15. jan