Energie in Drenthe

Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vul je gegevens in en vergelijk energiecontracten
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Van alle energieleveranciers in Nederland was Essent in 2018 per saldo het minst populair onder de Drentse gebruikers van Overstappen.nl, gevolgd door Engie en Eneco. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl. Opvallend is dat relatief nieuwe aanbieders naar verhouding meer nieuwe contracten hebben afgesloten in Friesland dan de gevestigde namen. De grootste stijger is Vandebron, gevolgd door Fenor en Greenchoice.

Drenthe verlaat gevestigde leverancier

“Essent verliest relatief veel huishoudens als klant, omdat dit van oudsher de energieleverancier van Drenthe is. Voordat de energiemarkt werd vrijgegeven, leverde Essent energie aan alle Drentse huishoudens”, vertelt Frederik van der Veen van Overstappen.nl. “Een groot deel van deze groep valt onder de ‘slapers’, mensen die nog nooit zijn overgestapt. Drentse huishoudens kijken echter steeds kritischer naar hun portemonnee. Energieleveranciers spelen hier op in en weten zo veel klanten te overtuigen om over te stappen. Een groot deel van deze mensen stapt voor het eerst over en komt dan bij Essent vandaan. Aangezien Essent het afgelopen jaar minder focuste op het aanbieden van actiecontracten via vergelijkingssites, zag de leverancier veel huidige klanten vertrekken, maar weinig nieuwe klanten binnenkomen.”

Switchmarkt

Als je kijkt naar het aantal overstappers, dan is Drenthe een van de koplopers. “Steeds meer mensen ontdekken dat het loont om over te stappen van energieleverancier. De cijfers wijzen uit dat het percentage overstappers uit Drenthe afgelopen jaar weer hoger lag dan het jaar ervoor. Veel consumenten zijn inmiddels gewend om te switchen, die zien we jaarlijks terugkomen. Daarnaast komt het overstappen van energieleverancier ook steeds vaker in het nieuws en gaan veel positieve verhalen de ronde. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen overtuigd worden van het gemak en de besparing”, zegt Van der Veen.

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven als hun contract is afgelopen, gaan meer betalen dan nodig is. Als het vaste (actie)contract afloopt, wordt dit automatisch overgezet in een variabel contract. Deze tarieven zijn vrijwel altijd hoger dan de actietarieven die je krijgt als je overstapt. Daarnaast loop je ook de hoge welkomstkorting mis. “Het is de moeite waard om de einddatum van je contract in de gaten te houden. Sommige leveranciers bieden een verlengingsaanbod aan, met nieuwe vaste tarieven, maar wij raden aan om deze te vergelijken met de tarieven van de overige actiecontracten. In de meeste gevallen is overstappen nog steeds voordeliger”, aldus Van der Veen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.