Energie in Gelderland

Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vind eenvoudig de beste energieleverancier
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Van alle energieleveranciers in Nederland was Energiedirect.nl in 2018 per saldo het minst populair onder de Gelderlandse gebruikers van Overstappen.nl; de energiepartij verloor ten opzichte van de andere energiepartijen de meeste klanten. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl. Opvallend is dat vooral een aantal duurzame energieleveranciers afgelopen jaar zijn gegroeid.

Jonge energiepartijen favoriet in Gelderland

“Grote aanbieders zoals Nuon en Essent verliezen relatief veel huishoudens als klant. In het geval van Nuon komt dit omdat het van oudsher de energieleverancier van Gelderland is. Voordat de energiemarkt werd vrijgegeven, kreeg heel Gelderland energie van Nuon”, vertelt Frederik van der Veen van Overstappen.nl. “Een groot deel van deze groep valt onder de ‘slapers’, mensen die nog nooit zijn overgestapt. Inwoners van Gelderland kijken echter steeds kritischer naar hun portemonnee en besluiten om over te stappen. Een groot deel van deze mensen stapt voor het eerst over en komt dan van Nuon vandaan. Nuon speelt echter ook goed in op deze kritische consument en biedt scherpe actietarieven aan, waardoor de leverancier ook weer veel nieuwe klanten binnenhaalt. Essent zette afgelopen jaar minder in op het aanbieden van actiecontracten via vergelijkingssites, waardoor deze leverancier wel klanten zag vertrekken maar weinig nieuwe klanten zag binnenkomen.”

Switchmarkt

Als je kijkt naar het aantal overstappers, dan is Gelderland een van de koplopers. “Het wordt bij steeds meer mensen bekend dat het loont om over te stappen. De cijfers wijzen uit dat het percentage overstappers uit Gelderland afgelopen jaar weer hoger lag dan het jaar ervoor. Veel consumenten zijn inmiddels gewend om te switchen, die zien we jaarlijks terugkomen. Daarnaast komt het overstappen van energieleverancier ook steeds vaker in het nieuws en gaan veel positieve verhalen de ronde. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen overtuigd worden van het gemak en de besparing”, zegt Van der Veen.

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven als hun contract is afgelopen, gaan meer betalen dan nodig is. Als het vaste (actie)contract afloopt, wordt dit automatisch overgezet in een variabel contract. Deze tarieven zijn vrijwel altijd hoger dan de actietarieven die je krijgt als je overstapt. Daarnaast loop je ook de hoge welkomstkorting mis. “Het is de moeite waard om de einddatum van je contract in de gaten te houden. Sommige leveranciers bieden een verlengingsaanbod aan, met nieuwe vaste tarieven, maar wij raden aan om deze te vergelijken met de tarieven van de overige actiecontracten. In de meeste gevallen is overstappen nog steeds voordeliger”, aldus Van der Veen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.