Energie in Noord-Holland

Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk hier de beste aanbiedingen op jouw adres
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

In Noord-Holland was Essent in 2018 per saldo het minst populair onder de gebruikers van Overstappen.nl; de energieleverancier verloor ten opzichte van de andere energiepartijen de meeste klanten. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl. In Noord-Holland kiest men graag voor duurzame energieleveranciers: in de top 3 van hardst groeiende energieleveranciers eindigde namelijk twee duurzame leveranciers, Vandebron en Greenchoice. Vandebron groeide in Noord-Holland het hardst.

Jonge energiepartijen populair in Noord-Holland

“Een grote aanbieder zoals Essent verliest relatief veel huishoudens als klant omdat zij afgelopen jaar minder hebben ingezet op het aanbieden van actiecontracten via vergelijkingssites. Andere kleinere duurzame spelers, zoals Vandebron en Greenchoice, hebben hier wel op ingezet waardoor de Essent veel klanten ziet vertrekken en hier maar weinig voor terug ziet komen”, zegt Frederik van der Veen van Overstappen.nl. Daarnaast lijken Noord-Hollanders steeds bewuster te kiezen voor duurzame energieleveranciers. Als twee jaar op rij eindigt Noord-Holland als 2e op de ranglijst van de meest duurzame provincies.

Switchmarkt

Als je kijkt naar het aantal overstappers, dan is Noord-Holland niet een van de koplopers. Wel wordt het bij steeds meer mensen bekend dat het loont om over te stappen. De cijfers wijzen uit dat het percentage overstappers uit Noord-Holland afgelopen jaar weer hoger lag dan het jaar ervoor. “Veel consumenten zijn inmiddels gewend om te switchen, die zien we jaarlijks terugkomen. Daarnaast komt het overstappen van energieleverancier ook steeds vaker in het nieuws en gaan veel positieve verhalen de ronde. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen overtuigd worden van het gemak en de besparing”, zegt Van der Veen.

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven als hun contract is afgelopen, gaan meer betalen dan nodig is. Als het vaste (actie)contract afloopt, wordt dit automatisch overgezet in een variabel contract. Deze tarieven zijn vrijwel altijd hoger dan de actietarieven die je krijgt als je overstapt. Daarnaast loop je ook de hoge welkomstkorting mis. “Het is de moeite waard om de einddatum van je contract in de gaten te houden. Sommige leveranciers bieden een verlengingsaanbod aan, met nieuwe vaste tarieven, maar wij raden aan om deze te vergelijken met de tarieven van de overige actiecontracten. In de meeste gevallen is overstappen nog steeds voordeliger”, aldus Van der Veen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.