Energie in Overijssel

Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vul je postcode in en kijk wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

In Overijssel was Essent in 2018 per saldo het minst populair onder de gebruikers van Overstappen.nl, gevolgd door Eneco en Engie; de energieleveranciers verloren ten opzichte van de andere energiepartijen de meeste klanten. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl. De energieleveranciers die de grootste groei doormaakten in Overijssel waren Vandebron, Nuon en Fenor.

Switchmarkt

“Een grote aanbieder zoals Essent verliest relatief veel huishoudens als klant, omdat dit van oudsher de energieleverancier van Overijssel is. Voordat de energiemarkt werd vrijgegeven, werden alle Overijsselse huishoudens door Essent van energie voorzien”, vertelt Frederik van der Veen van Overstappen.nl. “Een groot deel van deze groep valt onder de ‘slapers’, mensen die nog nooit zijn overgestapt. Overijsselse huishoudens kijken echter steeds kritischer naar hun portemonnee en energieleveranciers spelen hier op in door actiecontracten aan te bieden met scherpe tarieven. Overijsselse huishoudens die hierdoor worden overtuigd om voor het eerst over te stappen komen bij Essent vandaan.”

Overijssel is dé overstapprovincie

Overijssel is al jaren de koploper op het gebied van overstappen. “In Overijssel weten al veel mensen hoeveel je kan besparen door over te stappen van energiecontract en dit aantal neemt ieder jaar toe. De cijfers wijzen uit dat het percentage overstappers uit Overijssel afgelopen jaar weer hoger lag dan het jaar ervoor. Veel consumenten zijn inmiddels gewend om te switchen, die zien we jaarlijks terugkomen. Daarnaast komt het overstappen van energieleverancier ook steeds vaker in het nieuws en gaan veel positieve verhalen de ronde. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen overtuigd worden van het gemak en de besparing”, zegt Van der Veen.

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven als hun contract is afgelopen, gaan meer betalen dan nodig is. Als het vaste (actie)contract afloopt, wordt dit automatisch overgezet in een variabel contract. Deze tarieven zijn vrijwel altijd hoger dan de actietarieven die je krijgt als je overstapt. Daarnaast loop je ook de hoge welkomstkorting mis. “Het is de moeite waard om de einddatum van je contract in de gaten te houden. Sommige leveranciers bieden een verlengingsaanbod aan, met nieuwe vaste tarieven, maar wij raden aan om deze te vergelijken met de tarieven van de overige actiecontracten. In de meeste gevallen is overstappen nog steeds voordeliger”, aldus Van der Veen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.